Krievijas parlamenta deputāti trešdien atbalstījuši likumprojektu, kas par terorisma noziegumiem paredz atņemt pilsonību naturalizētiem pilsoņiem.

Parlamenta apakšnams pieņēma likumprojektu beidzamajā trešajā lasījumā. Pēc tam, kad dokumentu būs apstiprinājusi augšpalāta, tas tiks nodots parakstīšanai prezidentam Vladimiram Putinam.

Putins ierosināja pieņemt šādu likumu pēc 3.aprīļa Sanktpēterburgas terorakta. To sarīkojušais uzbrucējs bija dzimis Kirgizstānā, bet vēlāk ieguvis Krievijas pilsonību.

Teroraktā tika nogalināti 15 cilvēki.

Varasiestādēm jāpiešķir pilnvaras atņemt pilsonību naturalizētiem pilsoņiem par terorisma noziegumiem, sacīja Putins, atgādinot arī par lielo Krievijas pilsoņu skaitu, kas džihādistu grupējuma “Islāma valsts” rindās karo Sīrijā.

Krievijas pilsonības kandidātiem būs jādod zvērests, solot, ka viņi ievēros konstitūciju un likumus, “būs uzticīgi Krievijai, cienīs tās kultūru, vēsturi un tradīcijas”, paredzēts likumprojektā.

Visiem naturalizētajiem pilsoņiem, kas būs notiesāti par tādu noziegumu pastrādāšanu vai gatavošanu, kas “ietver terorisma aktivitātes”, var tikt atņemta pilsonība.

No likuma viedokļa viņi tiks uzskatīti par tādiem, kas ir melojuši, nododot uzticības zvērestu.

Likumprojekts arī atvieglo kārtību, kādā Ukrainas iedzīvotāji var iegūt Krievijas pilsonību.

Ja likums tiks parakstīts, tas stāsies spēkā 1.septembrī.

Saistītās tēmas: pilsonībasatņemšanaTerorisms

youtube icon
Abonēt youtube