Šī nedēļa Latvijā īpaši spilgti iezīmējās ar vairākām spraigām cīņām par to, kurš tad ir «taisnības nesējs». Vairākkārt izskanējuši apgalvojumi, ka Jaunās konservatīvās partijas līdera Jura Juraša izdošana ir absurds un tā ir «oligarhu» atspēlēšanās viņam par informācijas, kas saistīta ar vairākiem korupcijas skandāliem, izplatīšanu sabiedrībā. Tomēr jaunā 13.Saeima ar balsojumu 73 «par» un 17 «pret» nolēmusi izdot Jurašu kriminālvajāšanai kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Arī Rīgas domē «iet karsti». Lai arī mērs Nils Ušakovs, neskatoties uz KNAB «apciemojumu», joprojām uzskata, ka viņam nav jānes atbildība par Rīgas satiksmesskandāliem, un negrasās atkāpties, opozīcija kārtejo reizi ir savākusi nepieciešamos parakstus, lai pieprasītu sasaukt domes ārkārtas sēdi, kurā rosinās atkārtotu Ušakova atlaišanu.

Kamēr domē papīri tiek bīdīti vien turpu šurpu, jaunais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce jau ir paspējis pielietot savas pilnvaras un atlaidis jeb, kā Pūce apgalvo, «vienojies» ar nu jau bijušo Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu par viņas aiziešanu no amata.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

 

Saistītās tēmas: nedēļas apkopojums

youtube icon
Abonēt youtube