Šonedēļ Latvijā atbildīgās institūcijas vairāk nāk klajā nevis ar paziņojumiem par aizdomām, bet ar secinājumiem par «uzkopšanas darbiem». Piemēram, Rīgas satiksmē vislielākie korupcijas riski ir valdes locekļu, struktūrvienību vadītāju un citos augstos amatos, pēc 406 amatu izvērtēšanas secinājusi paša uzņēmuma izveidota darba grupa, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Tikmēr dzelzceļa projekta Rail Baltica īstenotājs Latvijā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas izbeidzis iepirkumu par kravu pārkraušanas termināļa Salaspilī būvniecības ieceri. Pamatojums – līdz iepirkuma termiņa beigām nebija saņemts neviens pieteikums, kas atbilstu iepirkuma nosacījumiem. Tomēr iepirkumu komisija plāno turpināt darbu pie iepirkuma dokumentācijā iekļauto prasību pilnveidošanas.

Savukārt jau 2021.gadā tūristiem jārēķinās, ka Latvijas galvaspilsēta tiem izmaksās vairāk. Rīgas dome lēmusi, ka no 2021.gada Rīgā tiks ieviesta tūrisma nodeva – eiro par pilsētā pavadītu diennakti. Paredzēts, ka nodeva visām tūristu mītnēm būs viens eiro par pavadītu diennakti, bet ne vairāk kā desmit eiro par nepārtrauktu uzturēšanās laiku. Nodeva netiks piemērota bērniem līdz 12 gadu vecumam.

Igaunijā policija pavēstījusi, ka atrasts miris Danske Bank Igaunijas atzara izpilddirektors Aivars Rehe (Aivar Rehe), kurš bija pazudis bez vēsts. Bēdīgi slaveno dāņu bankas Danske Bank Igaunijas atzaru Rehe vadīja, sākot no 2006.gada. Viņa vadības laikā cauri bankai, iespējams, nelikumīgi izplūda vairāk nekā 200 miljardi eiro. Rehe gan pats iepriekš noliedzis, ka viņš zinājis par nelikumībām bankā. Saskaņā ar policijas ziņoto notikuma vietā viss liecina, ka vīrietis izdarījis pašnāvību.

Šonedēļ aizvadīta arī ANO sanāksme. Tajā Lietuvas prezidents Gitans Nausēda (Gitanas Nausėda) solījis nekad neatzīt Krimu kā Krievijas daļu.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: nedēļas apkopojums

youtube icon
Abonēt youtube