Budžeta veidošanas laikā jostas jāsavelk visiem – gan ministrijām, gan iedzīvotājiem. Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) paziņoja, ka bezdarbnieka pabalsta izmaksas termiņš tiks samazināts no deviņiem uz astoņiem mēnešiem. Viņa uzsvēra, ka pašlaik bezdarbnieka pabalsts tiek izmaksāts vidēji četrus ar pusi mēnešus.

Tā arī ilgi lolotā ideja par nacionālo akustisko koncertzāli ir «iepauzēta» – AB dambja stiprināšanai paredzētie 23 miljoni sadalīti citām vajadzībām. Kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK) gan ir optimistiski noskaņots un cer, ka koncertzāle durvis vērs jau pēc septiņiem gadiem. Jāatzīmē, ka būvniecības nozari kopumā šobrīd aizēnojis būvniecības karteļa skandāls un spekulācijas, ka to atbalstījuši arī vairāki politiķi.

Pēc vairākos Siguldas bērnudārzos atklātajām infekcijām ar zarnu nūjiņām Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) veica pārbaudi visās izglītības iestādēs Siguldā. Teju visās tika atklāti vairāki pārkāpumi, turklāt vairākās vietās ēdināšana notikusi nelegāli. PVD secinājis, ka ēdinātājs Baltic Restaurants Latvia, kurš apkalpoja bērnudārzus, kuros tika konstatēta infekcija, nav ievērojis higiēnas prasības. Tomēr analīzēs nav zarnu nūjiņu baktērija nav atklāta.

Tikmēr Lietuvā raisījās satraukums par Baltkrievijas un Krievijas vienošanos, kura laikrakstā Komersant raksturota kā vēl ciešāka sadarbība nekā Eiropas Savienībā. Tas dažos radījis bailes, ka tā sauktā «pēdējā Eiropas diktatūra» tiks iekļauta Krievijas sastāvā. Prezidents Gitans Nausēda (Gitanas Nausėda) norādījis, ka nevēlas garāku robežu ar Krieviju.

 

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: nedēļas apkopojums

youtube icon
Abonēt youtube