Mērkaķa ātrumā – tā šonedēļ Rīgā centās novērst tuvojošos atkritumu apsaimniekošanas krīzi. Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) Rīgas domei veltīja skarbus vārdus, sakot, ka nu Rīga vēlas savas problēmas novelt uz visas valsts pleciem. Ministru prezidents ierosināja galvaspilsētai pašai izstrēbt savārīto putru, tomēr valdība Rīgā izsludināja ārkārtas stāvokli.

Tikmēr Latvijas pārstāvis Valdis Dombrovskis (JV) izvirzīts Eiropas Komisijas izpildviceprezidenta amatam finanšu pakalpojumu un ekonomikas jautājumos. Viens no viņa uzdevumiem būs vadīt darbu pie «ekonomikas, kas darbojas cilvēku labā». Kaimiņi igauņi un lietuvieši attiecīgi varētu atbildēt par enerģētikas un vides jautājumiem.

Jau septembra pirmajā nedēļā izskanēja ziņas, ka būvnieku karteļa lietā iesaistīti arī politiķi. Žurnāls Ir šajā nedēļā minēja iesaistīto konkrētus vārdus – finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), politiķis Edgars Jaunups (LA), bijusī finanšu un ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), bijusī partijas Vienotība priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (Saskaņa).

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: nedēļas apkopojums

youtube icon
Abonēt youtube