Šonedēļ Latvijā viena no apspriestākajām tēmām – kurš būs nākamais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs. Daudzi uzskata, ka līdzšinējā CVK vadītāja Arņa Cimdara laiks ir «iztecējis» un vietā jānāk jauniem spēkiem. Pašlaik ir apspriesti divi iespējamie kandidāti uz šo amatu – bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece Diāna Kurpniece un pašreizējais CVK sekretārs Ritvars Eglājs, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Tikmēr Lietuvā – «skandālu vilnis». Kā kaimiņu valsts premjerministrs Sauļus Skverneļis (Saulis Skvernelis) sacījis: «Neaizskaramo laiki ir beigušies.» Šie vārdi veltīti vērienīgai kriminālizmeklēšanai, kuras ietvaros aizturētas 26 personas, no kurām astoņas ir tiesneši.

Savukārt Igaunijas parlamenta Rīgikogu vēlēšanas sākušās ceturtdien, 21.februārī, ar valstij raksturīgo iespēju nobalsot internetā un ar priekšlaicīgu balsojumu līdz lielajai vēlēšanu dienai 3.martā.  Vēlētājiem ļauts balsot arī ar autovadītāja apliecību un pat mainīt savu izvēli, ja internetā nobalsots neapdomīgi.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: nedēļas apkopojums

youtube icon
Abonēt youtube