Mairis Briedis. Foto izgūts no Instagram @mairisbriedis

“Lomaķ ņe strojiķ! Mēs dzīvojam laikā, kad valsts nav spējīga atjaunot un savest kārtībā elementāras un ikdienas lietošanai nepieciešamas tehniskās ēkas, bet tiek nojaukti pieminekļi, kuros arhitekti ir ieguldījuši savu dvēseli, sirdi un talantu,” par Uzvaras parkā esošā pieminekļa nojaukšanu sašutis bokseris Mairis Briedis, kurš kandidēs 14.Saeimas vēlēšanās no Saskaņas saraksta.

“Cik acīmredzama ir degradācija cilvēku apziņā, būtu labāk sākumā pamēģinājuši uzcelt kaut ko patiesi skaistu un vērtīgu… bet tomēr, graujot pieminekli, jūs nesalauzīsiet cilvēkus, mums vienkārši kļūs skaidrāks, kas jūs esiet patiesībā,” vietnē Instagram latviešu un krievu valodā raksta Briedis.

Jaunais politiķis arī iepriekš paudis sašutumu par lēmumu nojaukt pieminekli, uzsverot, ka 2,2 miljonu eiro tērēšana pieminekļa nojaukšana ir spļāviens sejā visiem.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

Kā zināms,  Briedis 18.jūlijā savā sociālā tīkla Instagram kontā oficiāli paziņojis, ka iesaistīsies politikā un oktobrī kandidēs 14.Saeimas vēlēšanās no politiskās partijas Saskaņa.

Bokseris, komentējot savu iesaistīšanos politikā, raksturo to kā svarīgāko, taču arī nozīmīgāko lēmumu viņa dzīvē, kā arī konkrētās partijas izvēli viņš saista ar to, ka tā «visu savu darbu velta sašķeltības mazināšanai sabiedrībā».

“Esmu pārliecināts, un arī pēdējie notikumi liecina, ka tieši sabiedrības sašķeltība ir vislielākā problēma, es teiktu pat, lielākā nelaime Latvijai. Mūsu valsts iedzīvotāji ir sašķelti gan sociāli, gan etniski.”

Lasiet arī: VIDEO: Skandalozais Dimiters iedziedājis dziesmu Kremļa ideoloģes Duginas piemiņai

Saistītās tēmas: BfriedisdemontāžaSaskaņaUzvaras piemineklis

youtube icon
Abonēt youtube