Darja Dugina. Foto: Bruce Sterling/Flickr

“Krievu pasaules” ideologa un propagandista Aleksandra Dugina meitu Darju nogalinājis Ukrainas Drošības dienests, sprāgstvielas  ievietojot būrī, kas domāts dzīvnieku pārvadāšanai. Kā raksta The Washington Post, informāciju par to apstiprinājuši vairāki informēti avoti.

Četras nedēļas pirms sprādziena, kurā gājusi bojā Dugina, Ukrainas izlūkdienesti kaķa būrī uzstādīja slepenu nodalījumu un tur paslēpa sprāgstvielas, ziņo izdevums.

Augsta ranga ukraiņu un amerikāņu avoti norādījuši, ka šajā un citās līdzīgās operācijās bija iesaistītas ukraiņu operatīvo darbinieku elites komandas, kas “izveidotas, apmācītas un aprīkotas ciešā sadarbībā ar CIP”. Tomēr amerikāņu izlūkdienesti uzsvēra, ka viņi nav iesaistīti “mērķtiecīgās slepkavību operācijās”.

“Mums ir pārāk daudz ienaidnieku, kurus ir svarīgāk neitralizēt. Cilvēki, kuri palaiž raķetes. Cilvēki, kuri pastrādāja zvērības Bučā,” komentēja kāda vārdā nenosaukta augsta ranga Ukrainas drošības amatpersona, nosaucot Duginas likvidēšanu par “ļoti cinisku”.

Izdevums norāda, ka pēdējo 20 mēnešu laikā ukraiņu dienesti  ir organizējuši “desmitiem slepkavību” pret Krievijas amatpersonām okupētajās teritorijās, iespējamiem līdzstrādniekiem, virsniekiem un pazīstamiem kara atbalstītājiem, tostarp propagandistu Vladlenu Tatarski.

Tikmēr Ukrainas Drošības dienests, lūgts komentēt “Washington Post” izskanējušo informāciju par Ukrainas specdienesta iesaistīšanos Duginas nogalināšanā un citās operācijās, lai likvidētu Krievijas “ierēdņus” okupētajās teritorijās,  portālam Unian atbildējis šādi: “Pēc mūsu uzvaras varēsim apspriest visas detaļas par Ukrainas specdienesta augsta līmeņa īpašajām operācijām.” Dienests nekomentē informāciju, ko medijs saņēmis no saviem avotiem.

Kā vēstīts, 29 gadus vecā žurnāliste un politoloģe Darja Dugina 2022. gada 20. augusta vakarā gāja bojā pēc tam, kad viņas vadītā automašīna “Toyota Land Cruiser” eksplodēja, iebrauca žogā un sadega.

Bojāgājušās paziņa un sabiedriskās kustības “Russian Horizon” vadītājs Andrejs Krasnovs paziņoja, ka uzspridzinātā automašīna pieder Darjas Duginas tēvam, kas liek domāt, ka mērķis bija pats Aleksandrs Dugins.

Lasiet arī: Krievu dziedātāja Pugačova ar bērniem pametusi Izraēlu

Tā paša gada 22. augustā Krievijas Federācija paziņoja, ka ir atrisināta “krievu pasaules” galvenā ideologa Aleksandra Dugina meitas slepkavība, paziņojot, ka slepkavību plānojuši un veikuši Ukrainas specdienesti. Kā informēja Krievijas izlūkdienests, slepkavības izpildītāja bija 43 gadus vecā Ukrainas pilsone Natālija Vovka, kura jūnijā ieradās Krievijā kopā ar savu 12 gadus veco meitu.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Aleksandrs DuginsDarja Duginakrievu pasaule

youtube icon
Abonēt youtube