Uļjana Semjonova. Foto: UK in Latvia/Flickr

“Pārvietoties varu tikai ratiņkrēslā… Nekur ārpus mājas nekustos,” tā par savu pašreizējo veselības stāvokli žurnālam “Privātā Dzīve” teic leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova.

“Šobrīd esmu pensionāre, un ko tad man citu vēl darīt, ja ne sēdēt pie televizora, sekojot līdzi sporta veidiem. Mani interesē ne tikai basketbola spēles, bet arī volejbols, hokejs, vieglatlētika. Cepuri nost mūsu izlases basketbolistiem par panākumiem Pasaules kausā. Viņi laukumā cīnījās kā zvēri, bija prieks skatīties,” norāda Uļjana.

Jautāta, kā šobrīd jūtas, bijusī sportiste atzīst, ka pašsajūta ir normāla, viņa šobrīd mitinās Rīgas dzīvoklī, ar bijušajiem spēlētājiem regulāri sazvanās un pie viņas bieži nāk ciemiņi.

Jau vēstīts, ka 2022.gada vasarā Semjonovai amputēta kāja. “Negribu neko daudz stāstīt, guļu mājās, un viss. Esmu palikusi bez kājas. Nezinu, kas un kā man var palīdzēt… Kāju man neviens atpakaļ nepielipinās,” toreiz sarunā ar “Latvijas Avīzi” teikusi basketbola leģenda.

Jāpiebilst, ka no 26. līdz 29.oktobrim vienpadsmito reizi norisinājies Uļjanas Semjonovas kausa izcīņas sacensības basketbolā meitenēm, kurās par uzvaru cīnījās 10 komandas, četras – U17 grupā, sešas – U15 grupā. Turnīrā piedalījās komandas no Latvijas, Igaunijas, Dānijas un Ungārijas.

Diemžēl šogad turnīrs notika bez Uļas klātbūtnes, informē , Rīgas pašvaldība.

Lasiet arī: Premjerei Siliņai lūdz skaidrot privātu lidmašīnu izmantošanu

“Pēc šī gada pasaules čempionāta basketbolā norises Latvija sevi visai sporta pasaulei apliecināja kā basketbola lielvalsti. Šīs augstais tituls nav balstīts uz maģiju vai veiksmi, bet uz talantīgiem, ar milzīgu atbildību un darba spējām apveltītiem cilvēkiem, kuri sevi ir ziedojuši un arī pašlaik ziedo sportam. Uļa ir spilgts apliecinājums tam kā 13 gadīga meitene no laukiem pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidū Rīgā uzsāka sportistes karjeru un kļuva par vienpadsmitkārtēju Eiropas čempionu kausa ieguvēju Rīgas TTT sastāvā, divkārtēju olimpisko, trīskārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempioni PSRS izlases sastāvā. 1993.gadā Uļjana Semjonova kā pirmā Eiropas basketboliste tika uzņemta pasaules basketbola Slavas zālē, vēlāk sieviešu basketbola Slavas zālē un 2007.gadā – FIBA Slavas zālē,” stāsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece – direktora vietniece Dina Vīksna. “Ar mērķi apliecināt cieņu un saglabāt lepnumu par Uļjanas Semjonovas veikumu Latvijas un Rīgas basketbolā vēsturē, Rīgas pašvaldība kopā ar Uļu 2011.gadā aizsāka jaunu starptautisku sporta tradīciju – Uļjanas Semjonovas kausa izcīņas sacensības basketbolā meitenēm. Turnīrs, kas šogad notiks jau 11 reizi, gadu gaitā nav mainījis savu norises kārtību un mājvietu. Šo gadu laikā, turnīrā piedalījušās vairāk kā 10 dažādu valstu komandas,” turpina Vīksna.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Uļjana Semjonova

youtube icon
Abonēt youtube