Vladimirs Putins. Foto: Instagram @russian_kremlin

Biedrība “Krievu balss Latvijai” svētdien, 10. decembrī,  plkst.14.00 rīko pie Krievijas vēstniecības Rīgā protesta akciju “Putina taisnā līnija”.  Pasākuma laikā cilvēki varēs paust savu protestu, kā arī pieiet pie skaļruņa un nosūtīt kara noziedznieku Putinu līdzi karakuģim.

Tas tiks ierakstīts video un nosūtīts uz Kremli, informē biedrība.

Kā zināms, 4.decembrī Putins paziņoja par Latvijas valsts slikto attieksmi pret tās krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Šis paziņojums, kā arī dienu iepriekš publicētais Krievijas Ārlietu ministrijas ziņojums par šo tēmu ir daļa no Kremļa režīma taktikas izmantot cilvēkus, kuri runā krieviski, lai attaisnotu savus briesmīgos noziegumus.

“Mēs zinām, ka Krievija izmantoja tēmu par krievvalodīgo iedzīvotāju tiesībām, cita starpā, kā ieganstu agresijai pret Ukrainu. Mēs esam kategoriski pret mēģinājumiem izmantot mūs, lai attaisnotu noziegumus un iespējamo agresiju pret Latviju,” uzsver biedrībā.

Iepriekš, 2023.gada 29.aprīlī, biedrība “Krievu balss Latvijai” organizējusi masu piketu “Volodja, liec mūs mierā” pret tādu pašu Krievijas Valsts domes paziņojumu.

Jau vēstīts, ka, apsūdzot iespējamajā “krievvalodīgo iedzīvotāju apspiešanā”, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien, 4. decembrī, izteicis draudus Latvijai, vēsta RBK Ukraina, atsaucoties uz diktatora paziņojumu.

“Es nedomāju, ka laime ienāks to mājās, kuri piekopj šādu politiku. Es nezinu, cik tagad, bet Latvijā, manuprāt, bija 40% krievvalodīgo iedzīvotāju, droši vien arī tagad to nav maz,” sacīja Putins.

Pēc Putina domām, Latvijā valda rusofobija.

“Ja viņi piekops tādu politiku pret cilvēkiem, kuri gribēja dzīvot tajā valstī, strādāja tur, radīja kaut kādus labumus šai valstij, bet pret viņiem tik cūciski izturas, tad galu galā viņi paši ar tādu cūcību saskarsies savas valsts iekšienē,” tā Putins.

Kā zināms, iepriekš Putins vairākkārt runājis par it kā “krievvalodīgo apspiešanu Ukrainā”, lai attaisnotu savu iebrukumu šajā valstī. Putins regulāri runā arī par līdzīgu “politiku” Baltijas valstīs, ko dažas ES valstis uzskata par draudu un iespējamu augsnes gatavošanu uzbrukumam NATO.

Vācijas Ārpolitikas biedrības analītiķi norāda, ka Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam var būt nepieciešams līdz sešiem gadiem, lai atjaunotu savu armiju un uzbruktu NATO.

Lasiet arī: FOTO | airBaltic darbinieces pozē ikgadējam aviokompānijas kalendāram

Arī NATO ģenerālleitnants Jirgens-Joahims fon Sandrarts pauž, ka Krievija atjauno savu potenciālu un gatavojas iespējamai konfrontācijai ar NATO.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Krievu balss Latvijaiprotesta akcija

youtube icon
Abonēt youtube