Foto: LETA, Paula Čurkste

Biedrība “Krievu balss Latvijai” platformā “Manabalss” iesniegusi iniciatīvu ar aicinājumu neatzīt diktatora Vladimira Putina pārvēlēšanu. Piecu stundu laikā minēto iniciatīvu parakstījuši 15 Latvijas iedzīvotāji, taču, lai to iesniegtu izskatīšanai Saeimā, nepieciešami vēl vismaz 9987 paraksti.

Šā gada martā Krievijā notiks elektorāla procedūra, kuras mērķis ir diktatora un kara noziedznieka Vladimira Putina pārvēlēšana uz piekto prezidenta termiņu. Šī elektorālā procedūra pēc savas būtības nav tiesiskumā balstītas, leģitīmas un atklātas vēlēšanas,  un tā pārkāpj arī starptautiskās tiesības un Latvijas nostāju, informē biedrība.

Tiek uzsvērts, ka elektorālā procedūra notiek tostarp Krievijas okupētajās un anektētajās Ukrainas teritorijās, balsošanā iesaistot šajā teritorijā dzīvojošos Ukrainas pilsoņus. Turklāt politisko sistēmu, plašsaziņas līdzekļus un sabiedrisko dzīvi Krievijā pilnībā kontrolē represīvais totalitārais režīms, reālie oponenti netika pielaisti, ir nogalināti vai atrodas ieslodzījumā. Visas pēdējo desmitgažu elektorālās procedūras Krievijā tika masveidā falsificētas, tāpēc noskaidrot Krievijas pilsoņu reālo viedokli šādi nav iespējams, norāda biedrība.

“Vladimirs Putins un viņa režīms ir noziedzīgs. Viņa leģitimizācija nav pieļaujama. Tāpēc mēs aicinām neatzīt gan šo vēlēšanu rezultātus, gan Vladimiru Putinu kā leģitīmu Krievijas Federācijas prezidentu. Ar šo lēmumu Latvija demonstrēs savu uzticību tiesiskas valsts, demokrātijas un  brīvības principiem, uzsvērs diktatora Putina režīma nepieņemšanu un savu solidaritāti ar Ukrainu,” uzsver biedrība.

Lasiet arī: Intoksikācijas gadījumu dēļ PVD uzdod apturēt D vitamīna pilienu izplatīšanu

Lasiet arī: Ekspremjera Repšes meita: Tēva uzvārds man ir traucējis visu mūžu

Lasiet arī:  Magone: Mans mērķis ir Dziesmusvētki – gribu, lai kori dzied manu dziesmu

Lasiet arī: Mūrniece pastiprina apsardzi īpašumam uzmācīgu vīriešu dēļ

Lasiet arī: VDD pērn izmeklējis līdz šim lielāko spiegošanas gadījumu skaitu Latvijā

Lasiet arī: Astroloģiskā prognoze martam: gaidāms ļoti romantisks mēnesis

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube