Foto: Pexels

Pirmo janvāra nedēļu aizvadījām ar aukstu un sniegotu laiku, gaisa temperatūra nedēļas izskaņā daudzviet noslīdēja līdz pat -20…-25 grādiem. Otrā jaunā gada nedēļa nesīs pārmaiņas – šonedēļ intensīvi nokrišņi nav gaidāmi, kā arī siltā gaisa masa, kas pakāpeniski ieplūdīs Latvijas teritorijā no rietumiem, nesīs īslaicīgu atkusni.

Šonedēļ sals pakāpeniski mazināsies. Vēl otrdienas naktī dažviet ziemeļaustrumos gaiss atdzisīs līdz -15 grādiem, taču diennakts gaišajā stundās, ieplūstot siltākam gaisam, daudzviet temperatūra būs pozitīva, piekrastē sasniedzot līdz pat +3 grādus, kā arī debesīs mākoņu daudzums palielināsies.

Nedēļas vidū atkusnis turpināsies – rietumos termometra stabiņš var noslīdēt mazliet zem 0 grādu atzīmes, pārsvarā tas gan naktī, gan dienā svārstīsies 0…+4 grādu robežās. Ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, taču vējš nedaudz pastiprināsies, vietām kļūstot brāzmaināks, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas izskaņā laikapstākļi būs mainīgi. Naktī uz piektdienu atkal paliks aukstāks, vietām gaisam atdziestot līdz -12 grādiem, savukārt brīvdienās valsts rietumu daļā termometra stabiņš pieturēsies tuvāk pie 0…+2 grādu atzīmes, austrumos 0…-5 grādi. Gaisa temperatūrai svārstoties no pozitīvas uz negatīvu, laiks būs slapjš – palaikam gaidāms slapjš sniegs, sniegs, veidosies apledojums.

Lasiet arī; Krāpnieki iedzīvotājiem prasa atdot savas bankas kartes; daudzi arī atdod

Lasiet arī: Nosauktas uzticīgākās zodiaka zīmes vīriešu vidū

Lasiet arī: VIDEO | Mamikins jaungada uzrunā sapņo par atgriešanos Latvijā un pieminekļu atjaunošanu

Lasiet arī: «Ļoti atvieglojoši» – pazudušās Annas Jansones dzīvesbiedrs komentē jaunākās policijas ziņas

Lasiet arī: Oļegs Fiļs 50. jubileju nosvin uz salas Karību jūrā

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube