Foto: Pexels

Nedēļas otrajā pusē plašākā teritorijā palaikam sagaidīsim gan sniegu, gan slapju sniegu, vietām piekrastē, kur būs siltāks, arī līs. Gaisa temperatūrai svārstoties, uz ceļiem veidosies apledojums. Nedēļas vidū pastiprināsies vējš, savukārt, sākot ar nedēļas nogali, laiks atkal paliks aukstāks.

Ceturtdien, 11. janvārī, teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi, taču to intensitāte nebūs liela. Gaidāms gan sniegs, slapjš sniegs, gan arī kāda lietus lāse, līdz ar to atsevišķi ceļi var būt slideni, informē Vides, ģeoloģjas un meteoroloģijas centrs.

Ziemeļrietumu, rietumu vējš pieņemsies spēkā un dienā iegriezīsies no ziemeļiem, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Lai gan kā diennakts tumšajās, tā arī gaišajās stundās gaisa temperatūra būs 0…+3 grādu robežās, dienas gaitā tā strauji pazemināsies, un vakarā daudzviet jau būs -3…-8 grādu robežās.

Nedēļas izskaņā vietām debesis skaidrosies, brīžiem gaidāmi arī nokrišņi – daudzviet sniegs, taču valsts rietumos, kur palaikam termometra stabiņš pakāpsies virs 0 grādu atzīmes, būs arī lietus.

Snigšanas rezultātā dažviet Vidzemē un Latgalē sniega sega pieaugs par 5-6 cm. Brīvdienās vējš pakāpeniski iegriezīsies no austrumu puses, taču joprojām būs brāzmains, jūras piekrastē pastiprinoties pat līdz 20-23 m/s. Lielākajā valsts daļā negatīva gaisa temperatūra saglabāsies visas brīvdienas.

Nākamās nedēļas pirmajās dienās vējš uz brīdi pierims, kā arī iespējama intensīvāka snigšana, gaisa temperatūrai visā valstī pieturoties zem 0 grādu atzīmes.

Lasiet arī: «Vai tiešām tu?» – Putins žēlojas, ka viņu neatpazīstot jaunības draugi un klasesbiedri

Lasiet arī: Lai sadzirdētu viens otru, Ceriņi savulaik pieteikušies pāru terapijai

Lasiet arī: Zelenskis ceturtdien apmeklēs Latviju

Lasiet arī: Numeroloģijas un fen šui maģija – kā dzīvokļa numurs ietekmē tavu dzīvi

Lasiet arī: Kur paliek tavi nodokļi – zināms, cik novirzīs nozarēm no katra samaksātā eiro

Lasiet arī: Linda Abu Meri atgriezīsies televīzijā

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube