Foto: Pexels

Sācies 985 Krievijas Federācijas pilsoņu, kas nav izpildījuši Imigrācijas likuma prasības – nav kārtojuši valsts valodas pārbaudi un nav pieteikušies cita veida uzturēšanās atļaujai –, izraidīšanas process. Šiem cilvēkiem nosūtītas vēstules ar aicinājumu divu nedēļu laikā izbraukt vai arī sakārtot savu likumīgu statusu Latvijā, informē sabiedriskais medijs lsm.

Paredzams, ka aprīlī šo procesu uzsāks arī pret tiem Krievijas Federācijas pilsoņiem, kas valodas pārbaudi ir mēģinājuši kārtot, bet nesekmīgi, un kuri nav pieteikušies saņemt termiņuzturēšanās atļauju uz diviem gadiem, norāda medijs.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) pašlaik atkārtoti apzina 985 Krievijas pilsoņus, kuriem būtu jāpamet Latvija Imigrācijas likuma prasību nepildīšanas dēļ, otrdien, 16.janvārī, LTV “Rīta panorāmā” stāstīja PMLP priekšniece Maira Roze.

Janvāra sākumā PMLP vēstīja, ka izraidīšana no Latvijas draud 1 167 Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un iesnieguši dokumentus kādas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvošanai valstī. Roze atzina, ka šis skaits pašlaik lielā mērā esot vēl aktuāls, tomēr atkārtotas vēstules izsūtītas mazākam cilvēku skaitam, proti, PMLP vērsusies pie 985 personām, par kurām pārvaldei “nav informācijas, kas ar viņām notiek, lai viņi mūs informētu par savu viedokli par to, ka mēs viņiem izsniegsim izbraukšanas rīkojumus”.

Šīm personām tagad dotas divas nedēļas reaģēt uz atkārtotajām vēstulēm. Kā atzīmēja LTV, līdz šim neviens izraidīšanas lēmums vēl nav izpildīts.

Pēc Rozes teiktā, tālākie darbības scenāriji esot vairāki – vēstuļu adresāti vēl varot pieteikties kādām uzturēšanās atļaujām Latvijā, viņi var informēt, ka viņiem nepieciešams laiks izbraukšanai, vai arī viņi var paziņot, ka ir jau izbraukuši no valsts.

Ja PMLP uz vēstulēm nesaņems nekādu reakciju, tad tiks sūtīta Valsts robežsardze pārbaudīt, vai tiešām persona ir aizbraukusi no Latvijas.

Vēl viena Krievijas pilsoņu grupa, attiecībā uz kuriem PMLP būs jāveic pārbaudes, ir tie, kuri reiz tika kārtojuši valodas pārbaudi, taču to netika nokārtojuši. Viņiem likums paredz iespēju valodas pārbaudi kārtoti atkārtoti divu gadu laikā, taču līdz tam ir jāpieprasa termiņuzturēšanās atļauja uz diviem gadiem. Tomēr no aptuveni 5 000 šādām personām ap 2 500 nav tālāk neko darījušas un nav iesniegušas nekādus dokumentus, tātad arī faktiski nepilda likuma prasības un valsts viņiem būtu jāpamet. PMLP šiem Krievijas pilsoņiem atgādinās par likumā noteiktajiem pienākumiem un līdz 1.aprīlim dos iespēju iesniegt nepieciešamos dokumentus.

Lasiet arī: Pauž aizdomas par informācijas slēpšanu saistībā ar Kariņa VIP lidojumiem

Lasiet arī: FOTO | Spītējot salam, nepacietīgākie siguldieši Lidl atvēršanu gaidījuši no pieciem rītā

Lasiet arī: Rakstniece Inguna Bauere cīnās par dzīvību Madonas slimnīcas reanimācijā

Lasiet arī: Kura planēta tevi ietekmē un ko tas nozīmē – nosaki pēc dzimšanas datuma 

Lasiet arī: «Esmu piedzīvojis nenormālas lietas» – Judzis sola sarakstīt grāmatu par notikušo

Lasiet arī: Būs grūti pierast – Samantai Tīnai pēc kāzām jauns uzvārds

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: izraidīšana no valstsKrievijas pilsoņiPMLP

youtube icon
Abonēt youtube