Sandis Riekstiņš. Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

Bijušais 13. Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš izlēmis, ka drīzumā vismaz uz trīs mēnešiem dosies uz Ukrainu cīnīties pret agresoriem no Krievijas, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

“Februāra vidū, dodoties jau kārtējā palīdzības nogādāšanas braucienā uz Ukrainu, atpakaļ vairs nebraukšu. Jau sarunāts, ka pieteikšos karavīru sadales punktā, iziešu drošības pārbaudes, medicīniskās pārbaudes un došos aizstāvēt Ukrainu un arī Latviju karalaukā. Pilnībā saprotu, ko tas nozīmē, ka manas izredzes izdzīvot ir 50 pret 50. Bet tādu iekšēju baiļu vismaz šobrīd man nav. Drīzāk ir tāds adrenalīns, kā tas man tur izvērtīsies. Katrā gadījumā es nebraucu tur nomirt, bet, ja būs sliktākais variants, tad neko – tā vismaz būs jēgpilna nāve. Bet tāds ir mans lēmums, un tie, kas mani zina, saprot, ka atrunāt ir bezjēdzīgi. Ja esmu ko ieņēmis galvā, tad darīšu, un šoreiz es jau esmu lēmumu pieņēmis,” žurnālam norāda eksdeputāts.

Protams, viņš cer, ka ļaunākais nenotiks, vismaz pirmos trīs mēnešus, jo leģionāriem pēc trim mēnešiem pienākas atvaļinājums.

Ekspolitiķis uz Ukrainu dosies ar savu džipu, kuru cer tur arī izmantot. Tāpat viņš daudz laika pavadījis sporta zālē, uzlabojot savu fizisko formu.

Pēc darba Saeimā un Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāra amatā viņš iestājies bezdarbniekos un ar savu bijušo kolēģi Saeimā Juri Jurašu runājis, kā labāk palīdzēt Ukrainai. “Ir pagājis gads un es redzu, ka manam lēmumam doties karot ir jēga. Pērn esmu piecas reizes bijis frontē, dzenot mašīnas un vedot palīdzības kravas. Man netālu ir kritušas raķetes, esmu redzējis baisus skatus. Esmu tur sapazinies ar Ukrainas čaļiem. Un man ir sajūta, ka es gribu un kaut ko jau arī varu palīdzēt tiem džekiem, kuri deg ar sirdi un dvēseli par Ukrainu. Pēdējā reizē, kad runāju, viņi jau diezgan atklāti jautāja, vai nav jau pienācis laiks braukt,” izdevumam stāsta eksdeputāts.

Viņš nenoliedz, ka  viens no iemesliem, kāpēc brauc, ir tas, ka vairāk nekā gadu viņam tā īsti nav izdevies atrast darbu Latvijā. “Nav tā, ka vispār neesmu strādājis vairāk kā gadu. Nepilnus divus mēnešus darbojos vienā firmā par projektu vadītāju. Bet ar vadību mums nesakrita domas, kā jādarbojas, tāpēc aizgāju. Bet pārējā gada laikā es pieteicos vēl vismaz 60 vietās, un mani, bijušo deputātu, nekur neņēma. Daži teica, ka negrib pieņemt darbā bijušo deputātu, jo tas pievērsīšot nevēlamu uzmanību, citi pat ļoti atklāti norādīja, ka neņems, jo es savulaik biju ne tajā partijā,” atklāj deputāts.

Lasiet arī: VIDEO | Samanta Tīna sajūsmina ar video, kur redzama zirga mugurā

Lasiet arī: FOTO & VIDEO | Jānis Jarāns nospēlē policista lomu jaunā pašmāju komēdijā Gandrīz vecpuisis

Lasiet arī: Bolt Food meklē Latvijā pirmos ēdienu kritiķus; pieteikties var bez iepriekšējas pieredzes

Lasiet arī: Kad vairs nav jūtu – kā šķiras katra no zodiaka zīmēm

Lasiet arī: Ždanoka strādājusi Krievijas izlūkdienestam, atklāj nopludināti epast

Lasiet arī: Rūtu Dvinsku TV3 laika ziņās nomainīs Lelde Ceriņa

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube