Foto: Dāvis Kļaviņš/Flickr

No pirmdienas, 5. februāra, Ģenerāļa Radziņa krastmalā ieviesīs ilgstošas satiksmes izmaiņas, kuras saistītas ar “Rail Baltica” dzelzceļa tilta pār Daugavu izbūvi. Pērnā gada novembrī šajā vietā noslēdzās Rīgas pašvaldības būvdarbi un šobrīd, atbilstoši plānotajam, darbus turpinās “Rail Baltica” būvnieks pilnsabiedrība “BERERIX

Būvdarbu zonā, Ģenerāļa Radziņa krastmalā pie Dzelzceļa tilta, no pirmdienas, 5. februāra, uz ilgāku laika periodu ieviesīs pirmās satiksmes organizācijas izmaiņas, kas paredz ierobežot transportlīdzekļu satiksmi kreisajā brauktuves joslā, abos braukšanas virzienos. Tas nozīmē, ka satiksmei būs atvēlētas divas braukšanas joslas katrā virzienā. Tāpat transportlīdzekļu vadītājiem jārēķinās ar to, ka būvdarbu laikā, nakts stundās brauktuve var tikt slēgta īslaicīgi vai varētu tikt slēgtas atsevišķas papildu joslas, informē  Rīgas pašvaldība.

Ar laiku, būvniecības ietvaros, Ģenerāļa Radziņa promenādē varētu tikt ieviestas izmaiņas arī gājēju kustībā.  \

Pašvaldība norāda, ka ievērojamas izmaiņas satiksmē Ģenerāļa Radziņa krastmalā būs spēkā ilgstoši, tādēļ rīdzinieki un pilsētas viesi ir aicināti savlaicīgi plānot maršrutus, iespēju robežās ievērtēt papildu ceļā pavadīto laiku, kā arī ievērot satiksmes kārtību būvdarbu laikā.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks norāda: “Pašvaldība ir vienojusies gan ar pasūtītāju “Eiropas Dzelzceļa līnijas”, gan ar būvnieku, ka Ģenerāļa Radziņa krastmalā divas joslas abos virzienos satiksmei būs pieejamas visu laiku. Protams, būs īsāki laika periodi, kuros satiksmi nodrošinās pa vienu joslu, tomēr esam īpaši pieteikuši, ka darbus jāorganizē tā, lai radītu pēc iespējas mazākus apgrūtinājumus sastrēgumstundās. Pašvaldība rūpīgi sekos līdzi, lai būvnieks pilda savus solījumus, darbi virzās uz priekšu noteiktajos termiņos, kā arī, ja būvniecības laikā nejauši tiks sabojāta pašvaldības izbūvētā infrastruktūra, būvnieks to novērsīs”.

Pērnā gada novembrī Ģenerāļa Radziņa krastmalā, Rīgas autoostas, Centrāltirgus un Centrālās stacijas piegulošajā teritorijā noslēdzās Rīgas pašvaldības veiktie būvdarbi, kuri bija nepieciešami dzelzceļa infrastruktūras “Rail Baltica” integrēšanai pilsētas centra infrastruktūrā. Atbilstoši plānotajam darbu grafikam, Ģenerāļa Radziņa krastmalā bija plānots ieviest jaunas satiksmes organizācijas izmaiņas, lai sava projekta daļas realizāciju varētu turpināt “Rail Baltica” Rīgas Centrālā mezgla būvnieks pilnsabiedrība “BERERIX” un pasūtītājs “Eiropas Dzelzceļa līnijas”. Projekts paredz izbūvēt tiltu, kas sāksies pie Maskavas ielas un beigsies pie Mūkusalas ielas, šķērsojot Daugavu, Zaķusalu un Mazo Daugavu. Izbūvētais tilts nodrošinās ne tikai dzelzceļa satiksmi, bet arī jaunu un ērtu Daugavas labā un kreisā krasta savienojumu gājējiem un velobraucējiem.

Lasiet arī: Jaunā vienotība kā līderus EP vēlēšanās virza Dombrovski un Kariņu

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 2. – 8. februāris

Lasiet arī: VIDEO | Tapusi filma par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Eiduku un viņas ģimeni

Lasiet arī: Amerikāņu aktrise Drū Berimora pauž sajūsmu par Latvijā ražotu tēju

Lasiet arī: Aiztur vīrieti, kurš tirdzniecības centrā urinējis un slavinājis Krievijas kara noziegumus

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube