Kuka Roseta. Foto: Instagram @cucaroseta

Šī gada februārī Latvijā ar diviem koncertiem uzstāsies portugāļu jaunās fado paaudzes zvaigzne Kuka Roseta (Cuca Roseta). Fado tradīcija jau sen ir kļuvusi par Portugāles muzikālo vizītkarti, dvēseles mūziku, kas vēsta par skumjām un ilgošanos.

Kuka Roseta ir viena no mūsdienu atzītākajām un pieprasītākajām portugāļu fado izpildītājām. Kuka Roseta nav tikai skaista balss. Viņas unikālais dziedāšanas veids liek publikai aizturēt elpu un aizskar dziļākās dvēseles stīgas. Pati dziedātāja stāsta, ka pārstāv jauno fado paaudzi. Šis fado vēsta par ilgām un melanholiju mazliet “priecīgākā” veidā. Portugāļu valodā ir pat īpašs jēdziens, kā apzīmē šo dvēseles stāvokli – “saudades”.

Dziedātāja ir izdevusi septiņus studijas albumus. Debijas albumu “Cuca Roseta” producējis ievērojamais pasaules mūzikas producents Gustavo Santaolalla, kurš saņēmis “Grammy” un Oskara balvas. Nākamo albumu “Riu” producēja brazīļu meistars Nelsons Motta. Šī albuma panākumi bija milzīgi, un pavēra ceļu sadarbībai ar tādām leģendām kā Braiens Adamss, Hulio Iglesiass, Deivids Bisbals, Horhe Drekslers un daudziem citiem.

Kuka Roseta ir izdevusi albumu “Amalia por Cuca Roseta”, kurā iedziedājusi portugāļu fado leģendas Amālijas Rodrigešas dziesmas savā versijā. Savukārt albumā “Meu”, dziedātāja debitē ar sevām kompozīcijām. Šis albums ir izpelnījies milzīgu publikas mīlestību. Albums ir kā muzikāls ceļojums Portugāles mūzikas kultūrā, sākot no folkloras, beidzot ar džezu, fado un mūsdienu populāro mūziku.

Kuka ir koncertējusi uz visām nozīmīgākajām Portugāles skatuvēm, uzstājusies vairāk nekā 40 pasaules valstīs, dziedājusi Romas pāvestiem Benediktam XVI un Franciskam, Spānijas un Zviedrijas monarhiem. Latvijā Kuka ieradīsies pēc turnejām Dienvidamerikā un Ķīnā.

Koncerti Latvijā norisināsies VEF Kultūras pilī 20.februārī un Valmieras kultūras centrā 21.februārī. Tuvojoties koncertiem, biļešu cenas tiks paaugstinātas, brīdina organizatori.

Lasiet arī: Cīņa par ceļazīmi uz Eirovīziju: zināma uzstāšanās secība Supernova finālā 

Lasiet arī: Mākslīgais intelekts seriālā Nelūgtie viesi Einara Repšes varoni pārveido 30 gadus jaunāku

Lasiet arī: Magonei jauna «biznesa ideja»; nespēj atkauties no pasūtījumiem

Lasiet arī: Pēc smaga insulta lūdz palīdzēt Maizes muzeja «dvēselei» un latvju saimniecei Vijai Kudiņai

Lasiet arī: VIDEO | Bijušais Valkas mērs  Krauklis savai jubilejai par godu iedzied dziesmu

Lasiet arī: Ķīniešu Jaungads: rituāli veiksmes piesaistīšanai, pielabinoties Pūķim

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: fadoKuka Rosetaportugāļu mūzika

youtube icon
Abonēt youtube