Volodimirs Kļičko. Foto: Instagram @klitschko

Pieminot otro gadadienu kopš kara sākuma, Ukrainas vēstniecība Latvijā un biedrība “Agendum” 23. februārī “Radisson BLU Latvija Conference & Spa Hotel” 26. stāva restorānā “Skyline Bar” rīko labdarības izsoli un vēlās brokastis Ukrainas atbalstam.

Pasākuma laikā tiks izsolīti Ukrainas un Latvijas slavenību sagatavoti ziedojumi.

Līdzekļi, kas tiks iegūti no pārdotajām ieejas biļetēm, kā arī izsoles ieņēmumi tiks novirzīti Ukrainas un tās iedzīvotāju vajadzībām biedrības “Agendum”, kas plašāk pazīstama kā “tviterkonvojs”, īstenoto projektu ietvaros, informē izsoles organizatori.

Izsolīto priekšmetu sarakstā atrodams gan 50 gadu vecs konjaks “Shustoff” no Odesas konjaka rūpnīcas, T krekls ar slavenā Ukrainas boksera Volodimira Kļičko autogrāfu, Ukrainas vīriešu basketbola izlases krekls ar parakstiem un 2 VIP biļetes uz Ukrainas un Portugāles spēli šā gada 25. februārī, trīs stundu brauciens ar labāko speciālo spēku armijas transportlīdzekli tirgū – VR FOX. Kopumā gandrīz 30 dažādu izsoles priekšmetu, un to skaits vēl augs.

Izsoli vadīs Toms Zvirbulis, galerijas “Birkenfelds” īpašnieks, bet par izsoles muzikālo pavadījumu rūpēsies DJ Markus Riva.

Organizatori norāda, ka pasākuma mērķis ir pulcināt vienkopus cilvēkus no dažādām vidēm, kurus vieno nesamierināšanās ar Krievijas agresīvo karu pret Ukrainu un neatslābstošs atbalsts Ukrainai.

Biedrība “Agendum” humānās palīdzības ietvaros kopš kara sākuma Ukrainai ir nogādājusi jau vairāk nekā 2200 transportlīdzekļu. “Diemžēl ir pagājuši jau divi gadi kopš krievijas brutālā uzbrukuma sākuma, un mūsu atbalsts Ukrainai joprojām ir aktuāls. Pašlaik, kamēr rietumu politiķi neizlēmīgi vilcinās, mūsu atbalsts Ukrainas aizstāvijiem ir tikpat aktuāls kā kara pirmajās dienās. Šobrīd Ukarainā aizsardzību notur cilvēki, kuri pirms diviem gadiem bija tādi paši uzņēmēji, menedžeri, ierēdņi, sportisti un mākslinieki, kādi mēs esam šobrīd. Un mēs tādi varam palikt tādēļ, ka viņi ir tur un atdod savas dzīvības par savu un arī mūsu zemi. Mūsu pienākums ir būt ar viņiem līdz galam,” uzsver biedrības “Agendum” pārstāvis Reinis Pozņaks.

“Pēdējie divi gadi mums bijuši ārkārtīgi smagi, bet Ukraina un drosmīgie ukraiņu cilvēki ir izturējuši Krievijas barbarisko uzbrukumu, ne bez mūsu draugu un partneru palīdzības arī Latvijā. Apvienojot Latvijas valdības, nevalstisko organizāciju, uzņēmēju un sabiedrības kopīgus spēkus, mums ir izdevies pastāvīgi atbalstīt drosmīgos Ukrainas bruņotos spēkus ar dažādu aprīkojumu un līdzekļiem – transportlīdzekļiem, droniem, maskēšanās tīkliem, tranšeju svecēm un citiem priekšmetiem. Šajā dienā aicinu mūsu Latvijas draugus būt solidāriem un turpināt atbalstīt Ukrainu, piedaloties labdarības izsolē, no kuras visi ienākumi tiks ziedoti Ukrainas Bruņoto spēku atbalstam, tādējādi sniedzot savu ieguldījumu mūsu kopējai uzvarai,” saka Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā H.E. Anatolijs Kucevols.

Lasiet arī: Akuratere atklāj, kas notiks ar grupu Pērkons pēc Kulakova aiziešanas mūžībā

Lasiet arī: Skatītāja pēc bijušā Dailes teātra aktiera Zalaka stāvizrādes vēršas drošības dienestā

Lasiet arī: Gluzunovi atkal kopā; prāto par pārcelšanos uz Spāniju

Lasiet arī: «Absolūtā pirmā mīlestība» – Kristaps Strūbergs atkal attiecībās

Lasiet arī:  Leldei Ceriņai ne tikai jauns darbs, bet arī izskats

Lasiet arī: Ukraiņu astrologs: Krievija gatavo uzbrukumu vēl trim valstīm

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube