Publicitātes foto

Bērnu slimnīcā 27.februārī veiksmīgi novērsts incidents, kurā iesaistīta persona bija redzēta turam rokās ierocim līdzīgu priekšmetu. Pateicoties slimnīcas darbinieku reakcijai un profesionālajai rīcībai, iespējamais drauds tika novērsts bez incidentiem, tomēr šī situācija liek izvērtēt ārstniecības iestāžu drošības līmeni, informē slimnīca.

Otrdien, 27.februārī, Bērnu slimnīcas poliklīnikas telpās atradās vīrietis, kuram rokas bija ierocim līdzīgs priekšmets. Ārste, kura pirmā pamanīja šo situāciju, nekavējoties ziņoja par iespējamiem draudiem Bērnu slimnīcas apsardzes dienestam, kas savukārt informēja Valsts policiju.

Tika veikta klātesošo evakuācija uz drošākām telpām, kā arī noslēgta pacientu plūsma. Tas tika darīts, cenšoties nepievērst pastiprinātu apkārtējo uzmanību, lai lieki nesatrauktu pacientus un viņu vecākus.

“Šis gadījums ir nopietns atgādinājums, cik būtiska ir nepārtraukta modrība un sagatavotība dažādām situācijām. Veselības aprūpes speciālisti savā darba vidē arvien biežāk nonāk situācijās, kad rūpes par mūsu pašu un mūsu pacientu drošību tiek pakārtota mūsu primāro uzdevumu – pacienta ārstēšanu un aprūpi. Nevienā sabiedriskā vietā, bet jo īpaši Bērnu slimnīcā, nav jāatrodas personām ar ieročiem – ne rotaļu, ne īstiem,” stāsta profesore Jana Pavāre, kura pirmā pamanīja aizdomīgo personu.

Ierodoties notikuma vietā, Valsts policijas pārstāvji veica pārrunas ar vīrieti, kā arī pārmeklēja viņu, konstatējot, ka aizdomīgais priekšmets nav īsts ierocis. Tomēr personai piederošajās mantās tika atrasti vairāki citi priekšmeti (gāzes baloniņi, nazis un kastete), kas var tikt izmantoti, lai nodarītu kaitējumu cilvēkiem vai dzīvniekiem. Vīrietis apsardzes pavadībā pameta slimnīcas teritoriju, līdz ar to turpmāka situācijas eskalācija tika novērsta.

Bērnu slimnīca, reaģējot uz notikušo, apkopo informāciju un gatavo dokumentāciju, lai vērstos tiesībsargājošajās institūcijās. Šis incidents aktualizējis jautājumus, kas saistīti ar drošību veselības aprūpes iestādēs, kas ir īpaši svarīgi, ņemot vērā sabiedrībā pieaugošo neiecietību, tajā skaitā – arī pret medicīnas personālu.

Pēc šī notikuma Bērnu slimnīcā tika sasaukta krīzes vadības grupas sapulce, lai izvērtētu notikušo, kā arī stiprinātu drošības protokolu ievērošanu un reaģēšanas procedūru pilnveidošanu. Meklējot risinājumu drošības uzlabošanai, Bērnu slimnīca izskata veidus, kā rast iespēju ieviest slimnīcā pastāvīgu policijas klātbūtni, kas nodrošinātu ātru reaģēšanu uz jebkādiem draudiem un potenciāli bīstamām situācijām.

Lasiet arī: JRT pametušais aktieris Lapoška skatītājiem skaidros iemeslus šādam pavērsienam

Lasiet arī: Briedis par toksikomāniju: Šī aizraušanās nozaga gadu manas dzīves

Lasiet arī: Pirmais klients Lidl atvēršanu Krasta ielā gaidījis kopš pusnakts

Lasiet arī: Trīs zodiaka zīmes, kam ziemas beigas atnesīs milzu laimi

Lasiet arī:  «Atcerēsimies Juri tā, kā viņš būtu gribējis» –  izskanēs lielkoncerts Kulakova piemiņai

Lasiet arī: FOTO | Krišjānim Kariņam pasniegts Nopelnu ordenis

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Bērnu SlimnīcaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube