Foto: Pixabay/ raincarnation40

Grupa “Nielslens Lielsliens” radījusi video savam jaunākajam singlam “Vijciema lāči”. Dziesma ir dokumentāls stāsts par savvaļas lāču viesošanos un huligānismu Ziemeļlatvijā pēc patiesiem, aculiecinieku aprakstītiem notikumiem.

“Pirms dažiem gadiem Vijciemā, Latvijas ziemeļos savvļas lāči ienāca lauku viensētās. Retie, aizsargājamie dzīvnieki meklēja pārtiku, nebaidījās no cilvēkiem, bet cilvēki no viņiem baidījās,” stāsta grupa “Nielslens Lielsliens”

“Kad divkājainie bija izmēģinājuši biedēšanas, trokšņa granātas, ķeršanas, pārvietošanas un viens lācis joprojām centās iekļūt divkājaino mājās, iestādes atļāva to likvidēt. Mēs par šo notikumu atainojumu presē uzrakstījām dziesmu. Tā ir kļuvusi mums ļoti mīļa. Nesen bijām aizbraukuši uz Vijciemu, lai atskaņotu dziesmu vietējiem dzīvajā un no kasetes. Nofilmējām piedzīvojumu,” stāsta grupa.

Grupa un balafoniste Vija Moore 23. martā uzstāsies ar savu pirmo koncertu Rīgā, “Ģertrūdes ielas teātrī”. Koncertā skanēs muzikālās apvienības oriģināldziesmu cikls “Negaidīti varoņi” un citi “Nielslens Lielsliens” darbi. Tiks izpildīts arī skaņdarbs “Ēzelis”, kas, mūziķiem negaidot, kļuvis populārāko latviešu dziesmu ”Radio Naba” 2023. gada Top 100. Izpildītajās dziesmās būs dzirdamas balsis un akustiskie instrumenti: balafons, gembri, “kilimandžāro” bungu un perkusiju komplekts, neilona stīgu ģitāra un citi.

Grupa “Nielslens Lielsliens” ir izveidota 2009.gadā un radījusi trīs studijas ierakstus, kas izdoti audio kasetēs. Aktuālais dziesmu cikls “Negaidīti varoņi” ir ieskaņots kā 4. studijas ieraksts un gaida izdošanu neatkarīgajā audio kasešu izdevniecībā “Sāpes Skaņas” 2024. gada pavasarī.

Lasiet arī: Deputāts un ārsts Jakovins Saeimas plenārsēdēs aizpilda pacientu kartītes

Lasiet arī: Jaunie Rīgas ielu nosaukumi jau ir spēkā; zināms, kad izmaiņas ieviesīs pilsētvidē

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 1. – 7. marts

Lasiet arī: Hermanis rosina tautai pārņemt Latvijas robežas militāro nocietinājumu būvi

Lasiet arī: No šodienas var iesniegt gada ienākumu deklarāciju; sistēma jau «uzkārusies»

Lasiet arī: Gaisā virmos emocijas – mīlestības un attiecību horoskops pavasarim

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube