Foto: Rīta kafija

Šonedēļ laikapstākļi būs mainīgi – vēl pirmdien, 11. martā, Latvijas teritorijā saglabāsies anticiklona ietekme, tādēļ laiks būs lielākoties skaidrs un sauss, un nakts stundās gaisa temperatūra joprojām pazemināsies zem 0 grādu atzīmes. Savukārt no otrdienas laika apstākļus pakāpeniski sāks noteikt ciklonu darbība – debesīs palielināsies mākoņu daudzums un palaikam gaidāmi arī nokrišņi.

Kā arī ieplūdīs siltāks gaiss –  termometra stabiņam lielākoties pieturoties virs 0 grādu atzīmes, naktīs būs siltāk un nedēļas nogalē diennakts gaišajās stundās gaiss iesils virs +10 grādiem, nformē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien Latvijā vēl aizvien būs jūtama anticiklona ietekme. Laiks būs lielākoties skaidrs un sauss. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz 0…-5 grādiem, austrumu rajonos, kā ierasts, būs par dažiem grādiem zemāk, tur -6…-9 grādi. Tikmēr dienā gaiss iesils līdz +2…+7 grādiem.

Otrdien un trešdien pastiprināsies ciklona ietekme, kā rezultātā debesīs palielināsies mākoņu daudzums un vietām gaidāmi arī nokrišņi. Dominēs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas trešdien no rīta iegriezīsies no dienvidaustrumiem, dienvidiem. Lielākajā daļā valsts teritorijas minimālā gaisa temperatūra gaidāma -3…+3 grādu robežās, dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3…+7 grādiem.

Darba nedēļas otrajā pusē Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa un laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība, līdz ar to gan mākoņu, gan nokrišņu būs vairāk. Naktis vairs nebūs tik dzestras – visā valsts teritorijā gaisa temperatūra pieturēsies virs 0 grādiem. Arī dienas būs siltākas – galvenokārt dienvidu rajonos gaisa temperatūra sasniegs +10 grādus.

Brīvdienās sinoptiskā situācija būs līdzīga – lielākajā valsts daļā gaidāms mākoņains laiks un palaikam līs. Vietām pūtīs arī brāzmains vējš. Saglabājoties siltam laikam, sestdien daudzviet, bet svētdien jau tikai vietām termometra stabiņš varētu pakāpties līdz +12…+14 grādiem.

Lasiet arī: Simonjana krīt histērijā Rietumvalstu izplatītā brīdinājuma dēļ par draudiem Maskavā

Lasiet arī: Aicina VDD vērtēt Daugavpils mēra izteikumus par Latvijas robežas stiprināšanu

Lasiet arī: Samanta Tīna izdod Marokā tapušu sajūtu video Spēka dziesmai

Lasiet arī: Dumpis: Nebūšu tas, kurš raudās, ka neredzu

Lasiet arī:  VIDEO | «Mudaks tu esi, Stasik!» – Pugačova atbild Krievijas aizstāvim Mihailovam

Lasiet arī: Meklē ilgtermiņa nomnieku Mežotnes pils kompleksam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube