Uldis un Daina Dumpji. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja/Flickr

“Nebūšu tas, kurš raudās, ka neredzu. Ar šo situāciju gadu gaitā esmu jau apradis. Tas jau nenotika vienā dienā – žvīkst, un melna bilde, ka neredzu vairs nekā. Tas notika lēnām, pakāpeniski,” žurnālam “Kas Jauns” atklāj tautā iemīļotais aktieris Uldis Dumpis, runājot par savu krasi pasliktinājušos redzi.

“Šobrīd ir tā, ka saskatīt spēju apveidus,” atklāj aktieris.

Vaicāts, kā šobrīd aizrit aktiera ikdiena, viņš izdevumam norāda: “Ziemā esam Rīgas dzīvoklī, bet, tāpat kā laukos, arī te ir, ko darīt. Neko speciālu neorganizēju un neplānoju, taču dienas nešķiet garas un vienmuļas. Ejam ar Dainu pastaigāt, pasēžu pie  kompīša. Ar lupas palīdzību es pat vēl kaut ko redzu. Man ir tāda dīka pensionāra dzīve, bet jūtos ar visu apmierināts un labā omā.”

Veselības dēļ, pasliktinoties redzei, aktieris savulaik atteicās no aktīvās skatuves darbības un darbavietas Latvijas Nacionālajā teātrī. Aktierim bija tik ļoti pasliktinājusies redze, ka viņš vairs nespēja saskatīt cilvēku sejas, tikai apveidus. Līdz ar to jaunu lomu apgūšana prasītu pārāk lielu piepūli un radītu nevajadzīgu stresu, raksta izdevums.

Nupat viņš viesu statusā kopā ar Dainu teātrī noskatījās izrādi “Atgriešanās Latgolā”. “Brīžiem pat gribējās līdzi dziedāt. Visas tās dziesmas ir pazīstamas. Nu ļoti patīkama atgriešanās teātrī! Man vienīgi tā redzēšanas lieta traucē… Es te kā radioteātrī – skatuvi neredzu vispār, varu tikai iztēloties, kas uz tās notiek. Bet tāpat, protams, nekāda vaina,” ar izrādē piedzīvotajiem iespaidiem dalās Dumpis.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī 2023. gada 3. oktobrī 80 gadu jubilejā sveica ilggadējo Latvijas Nacionālā teātra aktieri un Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku Uldi Dumpi.

“No sirds godinu sirsnīgu, labestīgu un humora pilnu zemgalieti, virtuozu raksturlomu meistaru, kurš ar savu talantu, cilvēcīgo siltumu un personības spēku ieguvis paliekošu tautas godu un mīlestību. Jūsu atveidotie teātra un kino varoņi ir tik leģendāri, ka vairāku paaudžu skatītāju sirdīs un atmiņās dzīvo ne tikai kā personāži, bet arī kā dzīvi cilvēki. Latvijas teātra vēsturē ierakstītas arī ar Jūsu balsi un emocijām nospēlētās lomas Radioteātrī. Patiesā sirsnībā cildinu Jūs par dāsno, skatuvei veltīto, mūžu un izcilo devumu Latvijas kultūrā,” vēstī ieraksts Valsts prezidenta pasniegtajā Cildinājuma rakstā Uldim Dumpim.

Klātesot aktiera dzīvesbiedrei Dainai Dumpei, meitai Dacei un kuplam mazbērnu un mazmazbērnu pulkam, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs jubilāram pasniedza Cildinājuma rakstu un kopā ar visu Ulda Dumpja ģimeni Rīgas pils Sūtņu zālē pārrunāja jubilāra spožo devumu teātra un kino mākslā.

Lasiet arī: Egliens daļēji atguvis balsi, taču sevi realizē citā profesijā

Lasiet arī: Emociju vētras un jaunas iepazīšanās – mīlestības horoskops martam

Lasiet arī:  Noskaidroti gada labākie kāzu fotogrāfi un videogrāfi Latvijā

Lasiet arī:  Vai trauki plīst uz laimi? Ko atklāj ezotēriķi un tautas gudrības

Lasiet arī:  Četras reizes tuvu nāvei – Gustavo uzraksta  autobiogrāfiju par pārdzīvoto un attiecību aizkulisēm

Lasiet arī: VIDEO | «Ko tu lūr’» – šovu zvaigzne Magone ierakstījusi dziesmu

Lasiet arī: Desmit pazīmes, kas liecina, ka tev piemīt dziednieka spējas

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

 

youtube icon
Abonēt youtube