Foto: Pexels/Steshka Willems

Valsts policija saistībā ar iespējamu seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā ir uzsākusi kriminālprocesu un aicina atsaukties cietušos un lieciniekus.

Saistībā ar iespējamu seksuālo uzmākšanos Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) ir uzsākts kriminālprocess pēc XVI nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību, informē Valsts policija.

Šobrīd izmeklēšanas interesēs policija no plašākiem komentāriem atturas.

Likumsargi aicina atsaukties visus cietušos un lieciniekus, rakstot uz e-pasta adresi: onssnap@vp.gov.lv vai darba laikā zvanīt uz 67075517; 67075211. Policija garantē anonimitāti jebkuram, kurš spēs sniegt noderīgu informāciju izmeklēšanā.

Tikmēr kultūras ministre Agnese Logina publiski norādījusi, ka ar vislielāko nopietnību jāuztver izskanējusī informācija par iespējamiem seksuālās uzmākšanās gadījumiem JVLMA. Viņa arī aicinājusi nekavējoties veikt notikušā izmeklēšanu.

JVLMA Padome, reaģējot uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par iespējamām neētiskām JVLMA mācībspēku rīcībām attiecībā pret studentēm, sasaukusi  ārkārtas sēdi. “JVLMA Padome uzskata, ka jebkura veida vardarbība attiecībā pret studentiem/studentēm ir nepieņema un pret to jāattiecas ar nulles toleranci,” teikts padomes izplatītajā paziņojumā.

Lai stiprinātu drošības situāciju JVLMA, Padome ir nekavējoties izveidojusi drošu anonīmu anketu, kurā studenti/studentes anonīmi var iesniegt sūdzības tieši Padomei.

Latvijas Televīzijas raidījuma “Kultūršoks” rīcībā nonākušas septiņu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos, vēsta lsm.

Valsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvalde veica resorisko pārbaudi par iespējamo seksuālo vardarbību akadēmijā.

JVLMA padome 11. martā izteica neuzticību JVLMA rektoram Guntaram Prānim un aicināja atkāpties no amata. Prānis 12. martā paziņoja, ka atkāpties neplāno. Padome aicinās JVLMA Senātu sasaukt ārkārtas sēdi, lai lemtu par rektora atbrīvošanu no amata.

Lasiet arī: Rūta Judze: Mēs esam šobrīd šķiršanās procesā, bērni ir manā aprūpē

Lasiet arī: Trūkumi, kas kaitē pašam, – kā katra no zodiaka zīmēm grauj savu dzīvi

Lasiet arī: Purvciemā demontēs tirdzniecības centra Minska izkārtni

Lasiet arī: Latvijas veikalos sāk tirgot 3D drukātas «zivis» – ar ko tās atšķiras no nozvejotajām

Lasiet arī: Ekspremjera Repšes meita: Tēva uzvārds man ir traucējis visu mūžu

Lasiet arī:  Magone: Mans mērķis ir Dziesmusvētki – gribu, lai kori dzied manu dziesmu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube