Rūta Judze. Foto: Ekrānšāviņš/ Kad viņas satiekas

“Šī situācija izkristalizēja, kuri ir mani cilvēki un kuri nav. Ir ļoti mainījies cilvēku loks ap mani. Protams, ka mana ģimene, no kuras es nāku, ir mans pamatatbalsts,” tā, runājot par dzīvi šobrīd, pēc skandalozā ieraksta sociālajā tīklā “Facebook”, vainojot savu dzīvesbiedru, grupas “Dzelzs vilks” bundzinieku Mārci Judzi vardarbībā, atklāj Rūta Judze. Viņa piebilst, ka cilvēki ne tikai pazuduši no viņas dzīves, bet ir arī tādi, kas nākuši klāt.

Rūta raidījumā “Kad viņas satiekas” atzīst, ka sevi raksturotu kā naivu cilvēku, taču šī situācija parādīja, ka tā dzivot nevar, jo daudziem nokrita maskas. “Pavisam citādāk skatos uz dzīvi un cilvēkiem, notikumiem, kas mani ietekmē, kam ļauju sevi ietekmēt,” raidījumā teic Rūta.

Runājot par piedzīvoto vardarbību, viņa norāda, ka tādas fiziskas vardarbības, ko varētu pierādīt ar zilumiem un ekspertīzēm, no Mārča Judža puses nebija, taču morālo vardarbību pierādīt ir vēl grūtāk. “Es teiktu – fiziski morālu vardarbību, tādu, kad ir izdarītas pazemojošas kustības,” uzsver Rūta.

Viņa atklāj, ka šī bijusi trešā, noslēdzošā šķiršanās epizode attiecībās ar Mārci. “Es esmu bijusi pozīcijā, kas pieņem atpakaļ un piedod, jo visu laiku bija ģimene, dzīves jēga, veselā ģimene pāri visam,” atklāj Rūta, piebilstot, ka par pēdējo pilienu kļuva izmaiņas pašas būtībā.

“Mēs esam šobrīd šķiršanās procesā, mēs neesam oficiāli vēl šķirti,” atklāj Rūta Judze, piebilstot, ka bērni šobrīd ir viņas aprūpē, un viņa kopā ar trim bērniem dzīvo turpat, kur iepriekš – mājā Siguldā.  Vaicāta, kā šobrīd aizrit viņas ikdiena, Rūta raidījumā atklāj, ka šobrīd mācās dzīvot, kas nav gana viegli. “Tas ir pārspīlēts, ka es neesmu strādājusi algotu darbu, jo caurmērā primārais man vienmēr bija rūpes par bērniem, un jebkas, ko es darīju pa šo laiku, bija tikai tik daudz, lai es varu savienot ar rūpēm par bērniem. Viņi ir trīs, tas nav maz, un tas prasīja no manis diezgan daudz. Lieli mani resursi aiziet dzīves sakārtošanā, lai mana ikdiena izveidojas saprotama. Kārtoju savu dzīvi, mācos dzīvot,” teic Rūta.

Vaicāta, kāpēc pieņēmusi lēmumu publiskot savu ierakstu vietnē “Facebook”, Rūta Judze raidījumā atklāj, ka vairs nav redzējusi citu ceļu un iespēju, kā sevi pasargāt, izņemot publiska paziņojuma publicēšanu “Facebook” lentē, atklājot par ģimenē piedzīvoto vardarbību. “Es būtu ļoti priecīga, ja līdz tam es nebūtu nonākusi,” raidījumā norāda Rūta Judze.

Vaicāta, vai nav jutusi nožēlu pēc sava ieraksta publicēšanas, ņemot vērā, kādu rezonansi sabiedrībā izraisīja minētais ieraksts, Rūta norāda: ‘Noteikti, kā tāds uzplaiksnījums nožēlas [bijušas] vairākkārt, bet tur ir jāmeklē atbilde, kāpēc tā nožēla – vai es nevaru izturēt šo rezonansi, vai es spēšu izturēt, vai es esmu pietiekami stirpa.”

Pēc Rūtas teiktā, viņas mērķis noteikti nebija sabojāt Mārcim karjeru, tas notika milzīgās rezonanses dēļ, kuru viņa neprognozēja. “To es nevarēju prognozēt,” tā Rūta Judze. Tāpat viņa raidījumā norāda: “Es esmu tāds cilvēks, kas uzņemas visas pasaules vainas apziņu ļoti bieži, tas ir diezgan smagi un īstenībā mācos to nedarīt. Katrs uzņemas savas atbildības, un man ir manējās, un es tās ļoti labi saprotu, apzinos, ņemu sev, bet visas neņemšu.”

Taujāta par atpazīstamību un sadzīvošanu ar to pēc minētā ieraksta publiskošanas, Rūta Judze pauž: “Tas bija smags laiks, kāda nedēļa bija diezgan smaga. Tas ir tāds neierasts stāvoklis, neierasta situācija, kurai es nebiju gatava, un man sakrita tā, ka es īsi pēc tam devos ārpus Latvijas, bet īstenībā tas nepalīdz. Es gan nedomāju, ka uz ielas kāds kaut ko atpazīst, man liekas, cilvēku daba ir tāda, ka piecas minūtes tas ir aktuāli, pēc tam es pievēršas atpakaļ sev.”

Vaicāta, ko cerējusi panākt ar minēto ierakstu, Rūta atklāj; “Tam mērķis patiesībā nebija nekāds, tā bija izpausta sāpe publiski, runāšana skaļi par to, kā es jūtos. Iespējams, ka es cietu klusu, runāju ar sevi, ar kokiem un neviens neko nezināja, jo es nācu uz darbu un smaidīju, un biju pilnīgi normāls cilvēks, klusām risināju šos jautājumus attiecīgajās instancēs. Taču bumba vēlās aizvien lielāka.”

Viņa neslēpj, ka sāpējuši apkārtējo viedokļi bez pamata un pierādījumiem, turklāt viņu izbrīnījis, ka šādiem viedokļiem bija iespēja arī nonākt medijos.

 Jau vēstīts, ka, reaģējot uz izskanējušo informāciju par vardarbību ģimenē, grupa “Dzelzs vilks” paziņojusi, ka pieņēmusi lēmumu pārtraukt sadarbību ar savu bundzinieku Mārci Judzi līdz apsūdzības pret viņu pilnībā atspēkojošam un nepārsūdzamam spriedumam vai kamēr tiks noskaidroti neapgāžami fakti, kas apliecina viņa nevainīgumu.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad bundzinieka bijusī dzīvesbiedre Rūta Judze vietnē “Faecbook” publiskojusi garu ierakstu, kurā atklāj savas ģimenes dramatiskās aizkulises un piedzīvoto vardarbību.

Lasiet arī: Trūkumi, kas kaitē pašam, – kā katra no zodiaka zīmēm grauj savu dzīvi

Lasiet arī: Eksprezidents Bērziņš nosoda Repšes rīcību, baidot tautu ar karu Latvijā

Lasiet arī: Intoksikācijas gadījumu dēļ PVD uzdod apturēt D vitamīna pilienu izplatīšanu

Lasiet arī: Ekspremjera Repšes meita: Tēva uzvārds man ir traucējis visu mūžu

Lasiet arī:  Magone: Mans mērķis ir Dziesmusvētki – gribu, lai kori dzied manu dziesmu

Lasiet arī: Astroloģiskā prognoze martam: gaidāms ļoti romantisks mēnesis

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube