Foto: Pexels/Marcelo Camargo Santos

Krievijas atbrīvošana no Vladimira Putina režīma var notikt pa posmiem – “pa gabaliem”, sākot, piemēram, ar Kurskas apgabalu, intervijā 24. kanālam norādījis  leģiona “Krievijas brīvība” brīvprātīgais Aleksejs Baranovskis.

“Tāda notikumu attīstība nav izslēgta. Varbūt tas nav šodienas jautājums, bet nākotnē Krievijas teritorijā sāksies ļoti nopietni revolucionāri procesi, kuru rezultātā reģioni iegūs brīvību. Varbūt ne visi vienlaikus, bet pa daļām noteikti,” viņš sacīja, atbildot uz jautājumu, kas tika uzdots ar humoru, par neatkarīgas “Kurskas Tautas Republikas” drīzu proklamēšanu.

Baranovskis atzīmēja, ka pašreizējo režīmu Krievijā var uzskatīt par okupāciju, jo Vladimirs Putins jau sen ir uzurpējis valsts varu, un 2020. gadā viņš arī veica konstitucionālu apvērsumu, lai formalizētu savu uzturēšanos “tronī” uz mūžu.

Vienlaikus brīvprātīgais atzīmēja, ka Krievijas armija pat savā teritorijā uzvedas tāpat kā Ukrainā – kā okupanti. “Viņi domā, ka mēs esam uz kādas ielas, tur sāk šaut ar visa veida tehniku. Mūsu jau sen vairs tur nav, taču uzbrukumos cieš vienkāršo pilsoņu dzīvojamās ēkas. Putinistiem ir vienalga par to, tāpat viņi ir pieraduši rīkoties arī Ukrainā. Krievijā ir iekšējā okupācija,” tā Baranovskis.

Kā vēsta UNIAN, 12. martā leģiona “Krievijas brīvība”, Krievu brīvprātīgo korpusa un Sibīrijas bataljona vienības iekļuva Belgorodas un Kurskas apgabala teritorijā, kur iesaistījās kaujās ar Krievijas valdības karaspēku. Cīņas turpinās līdz šai dienai.

Leģions “Krievijas brīvība” norāda, ka viņu stratēģiskais mērķis ir “gājiens uz Maskavu”. Taču brīvprātīgie atzīst, ka tas ir tālākas nākotnes uzdevums, un pašreizējam reidam ir ikdienišķāks mērķis.

youtube icon
Abonēt youtube