Krišjānis  Kariņš. Foto: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija/Flickr

“Es aprecēju vienu no drosmīgākajiem, godīgākajiem, gudrākajiem un labestīgākajiem vīriešiem Pasaulē. Krišjānis ir komandas spēlētājs. Viņa komanda visus šos gadus ir bijusi Latvijas tauta, es un mūsu ģimene,” tā atklātā vēstulē, ko publiskojusi sociālajos tīklos, norāda bijušā premjera, tagadējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa dzīvesbiedre Anda.

“Man sāp, ka daļa viņa ģimenes šobrīd vēršās pret savu komandas biedru. Krišjānis nav lidojis atpūsties, ēst vai dzert uz Latvijas tautas rēķina. Pie mana vīra rokām nav pielipis ne cents. Esmu pārliecināta, ka Krišjānis ir bīstams ierocis cīņā pret Krievijas izvērsto hibrīdkaru un Orki to zina. Man kauns par mūsu presi, lētticīgiem, zaglīgiem un patmīlīgiem tautiešiem, kas šobrīd apmelo manu vīru. Tāpat esmu vīlusies mūsu Valsts prezidenta un “Jaunās vienotības” komandas atbalsta trūkumā,” publiskotajā vēstulē norāda Kariņa dzīvesbiedre.

“Es ticu Ukrainas uzvarai un ticu tam, ka taisnība nav pusceļā starp patiesību un meliem. Nepadodamies, esam kritiski, esam vienoti! Tikai visi kopā mēs esam spēks, kas uzvarēs brutālo Krievijas diktatūru, atbrīvos Ukrainas un arī Krievijas tautu no Orku žņaugiem. Slava Ukrainai! Dievs svētī Latviju!” vēstulē raksta Anda Kariņa.

Reaģējot uz Kariņam piešķirto Ukrainas apbalvojumu, Anda Kariņa vēstulē raksta: “Lepojos ar savu vīru Arturu Krišjāni Kariņu! Paldies Ukrainas tautai par šo augsto apbalvojumu! Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Krišjānis darija visu, kas viņa spēkos, lai atmodinātu aizmigušo Eiropu un atvērtu Pasaules acis uz to, kas ir Krievija, cik svarīgi ir būt vienotiem, aktīviem un dāsniem, lai palīdzētu Ukrainai cīņā pret Orku zemi. Aicinu neklausīties pareģos un miermīļos, kas aicina izkārt balto karogu Ukrainā. Tā ir arī mūsu dzīvība un mūsu brīvība, par ko lej asinis Ukrainas tauta.”

Jau vēstīts, ka Kariņš 28. februārī no Ukrainas vēstnieka Latvijā Anatolija Kucevola (Anatolii Kutsevol) pieņēma Ukrainas valsts apbalvojumu – pirmās šķiras “Nopelnu ordeni” (The Order of Merit, First Class).

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis augsto apbalvojumu ārlietu ministram Kariņam piešķīra 2023. gada 28. decembrī par nozīmīgo personīgo ieguldījumu starptautiskās sadarbības stiprināšanā ar Ukrainu, atbalstu Ukrainas valsts suverenitātei un teritoriālajai integritātei, un globālā atbalsta veicināšanu Ukrainai.

Lasiet arī: Mūsdienu Staļins – skandalozi un, iespējams, nezināmi fakti par «pārvēlēto» Putinu

Lasiet arī: Trīs zodiaka zīmes, kuru pārstāves savaldzinās jebkuru vīrieti

youtube icon
Abonēt youtube