Linda Kalniņa. Publicitātes foto

“Dzimta ir tāda, kāda ir, es laužu pati savu ceļu radošajā jomā. Kalniņu dzimtas cilvēkiem reizēm gribas izaicināt sabiedrību. Arī es neeju vienkāršāko ceļu, piekrītot būt pirmā erotiskā seriāla aktrise Latvijā,” izdevumam “Privātā Dzīve” norāda mācītāja Krista Kalniņa meita, komponista Imanta Kalniņa mazmeita Linda Kalniņa.

Kad režisors piedāvāja Efejas lomu, viņa bija pārsteigta, tomēr piedāvājumu neatraidīja. “Bija bailīgi piekrist, bet nepiekrist būtu izcili stulbi. Protams, tur bija kailums, intimitāte un erotika. Bet es jutos brīvi un man nebija jānosprauž robežas. Tas, kur piedalījos, man nešķita nedz pretīgi, nedz arī neglīti. Visu darīju ar pārliecību. Nebaidījos atkailināties, jo domāju, ka cilvēkiem tas ir diezgan pieņemami,” izdevumam stāsta aktrise.

No divām ainām Linda Kalniņa gan atteicās. “Nevēlējos kadrā imitēt minetu. Man šādas epizodes kino liek justies neveikli,” iepriekš žurnālam “Klubs” atzina Kalniņa. Citā ainā viņa atteicās izmanrtot vibratoru. “Teikšu godīgi – tas bija tik dīvains! Tu jau ar vīrieti spēlējies, nevis obligāti sevi apmierini. Nekad mūžā ar šādu aparātu tajā situācijā tā nedarītu, tāpēc teicu nē,” atklāj aktrise.

Vienu ainu viņa izdomājusi pati. Tajā viņas atveidotā varone Efeja kamīna gaismā kaila mīlinās ar Eliasu, veldzējot viens otru ar ledus gabaliņiem.

Taujāta, vai pēc filmas parādīšanās saņēmusi sabiedrības nosodījumu, Kalniņa izdevumam atbild: “Protams, dzīve pēc seriāla  ir mainījusies. Bet negācijas, kas būtu vērstas pret mani, neesmu ne izjutusi, ne arī dzirdējusi. Tieši pretēji – cilvēki mani atpazīst, nāk klāt un grib nobildēties. Sievietes raksta man pateicības vārdus par to, ka izspēlēju šo sāpīgo attiecību stāstu uz ekrāna, un atklāj arī savu pieredzi. Toksiskas attiecības un situācijas, kad vīrietis grib precēt vienu, bet iekāro citu, dzīvē ir ļoti biežas.”

Linda dzimusi Krista Kalniņa pirmajā laulībā un neslēpj, ka bioloģiskā tēva ietekme uz viņas dzīves redzējumu bijusi gaužām maza. “Neesmu augusi kopā ar Kristu, tāpēc mūsu pieeja dzīvei atšķiras. Bet es respektēju viņa izvēli. Un ceru, ka viņš respektēs manējo,” tā Linda. Iepriekš viņa žurnālam “Santa” atklāja, ka Kristu iepazinusi, kad jau bija pieaugusi, un nekad nav saukusi par tēvu. “Krista manā dzīvē nav bijis, viņš nekad mani nav audzinājis. Biju pavisam maza, kad viņš izšķīrās,” atklāj Linda Kalniņa.

Ar Kristu Kalniņu aktrise kontaktus uztur, taču daudz tuvākas attiecības viņai izveidojušās ar vectēvu, komponistu Imantu Kalniņu un tanti aktrisi Rēziju Kalniņu.

Jau vēstīts, ka filma “Ekstāze” stāsta par savstarpējām attiecībām, kurās ir iestājusies rutīna. Tas ir mirklis, kad durvis ir atvērtas trešajam, kurš atkal ievieš dzīvē kaisles mirkļus. “Šarmantās buduāra fotogrāfes Efejas (Linda Kalniņa) laulība ir uz sabrukšanas robežas, kad viņa iepazīstas ar gleznotāju Eliasu (Eduards Johansons), kura darbnīca atrodas blakus viņas fotostudijai. Efeja nonāk kaislību, melu un intrigu virpulī, taču drīz vien šī jaunā aizraušanās kļūst par toksisku attiecību un asaru avotu. Efeja saprot, ka attiecībām ar Eliasu ir sava cena – iznīcība. Kas ir mīlestība? Kā tā rodas, un kāpēc tā ir tik viegli iznīcināma? Vai ekstāze tiešām ir cilvēka dzīves un attiecību augstākais punkts?” teikts filmas anotācijā.

“”Ekstāzes” ekranizācijas ideja pieder filmas producentam Kristiānam Alhimionokam. Kad Kristiāns mani uzrunāja, “Ekstāze” bija mana jaunākā izdotā grāmata, man personīgi sirdij vistuvākā un saturiski jaudīgākā, un sarunu rezultātā mēs nonācām pie secinājuma, ka stāstam ir lielisks potenciāls iegūt dzīvību uz lielā ekrāna, kļūstot par spilgtu, provokatīvu un Latvijā nebijuša projektu. Piedāvāt Džilindžeram būt filmas režisoram savukārt bija mans ierosinājums – cienu un apbrīnoju Džili kā erudītu, pieredzes bagātu cilvēku un profesionāli un jutos droša, ka tieši viņam varu uzticēties. “Ekstāzes” ekranizācija man kā autorei, protams, ir liels gandarījums. Šķiet gandrīz sirreāli, ka varoņi, kas reiz dzimuši un eksistējuši tikai manā prātā, tagad ieguvuši vizuālu veidolu. Domāju, ka filma pēc manas grāmatas motīviem – tas manā rakstnieces profesionālajā laika līnijā noteikti būs viens no nozīmīgākajiem stūrakmeņiem,” stāsta romāna “Ekstāze” autore Karīna Gleitnere.

Filmas “Ekstāze” režisors ir Dž. Dž. Džilindžers, viens no zināmākajiem un visvairāk apspriestajiem Latvijas teātra režisoriem. Viņš savā karjerā ir režisējis vairāk nekā 130 izrāžu. Režisors Dž. Dž. Džilindžers papildina Karīnas teikto: “Tā kā es redzēju šā stāsta potenciālu filmai, ilgi nedomādams, ar prieku piekritu veidot filmu par šo stāstu.”

Galvenajā lomā ir Linda Kalniņa  – horeogrāfe, topošā režisore un aktrise, kura studē režiju otrajā kursā. Linda līdz šim filmējusies dažādās epizodēs seriālos. Par savu lomu viņa saka: “Šī ir pirmā galvenā loma šāda mēroga projektā. Līdz šim es savu nākotni nesaistīju ar aktrises profesiju, taču šī loma man ļāva saprast tās profesijas šķautnes, kuru dēļ es to darītu vēl. Īpaši šai lomā, kur es attēloju sievieti un caur šo lomu runāju par ļoti dažādām sievietes iekšējām šķautnēm. Protams, arī no savas pieredzes, taču gan dzīvē lasītais, redzētais, gan man zināmie sieviešu dzīvesstāsti ļāva šo tēlu padarīt reālu. Es ceru, ka sievietes, kuras skatīsies šo filmu, atpazīs sevi dažādās situācijās. Tas man ir ļoti svarīgi.”

Lomās: Linda Kalniņa, Eduards Johansons, Signe Dancīte, Rihards Lepers, Telma Auziņa, Alberts Viegliņš, Lelde Dreimane un citi.

Filmēšana noritējusi vairākās autentiskās lokācijās kā, piemēram, Pāvilostā, Jūrkalnē, Andrejostā, fotostudijās un mākslas galerijās.

Lasiet arī: Izskan versijas, ar ko automašīnā meņģējies Lasmanis; iesaistās policija

Lasiet arī: VIDEO | Astrologs Račs: Karš Ukrainā būs ļoti ilgs

Lasiet arī: Latviju atkārtoti sasniedzis Sahāras tuksneša putekļu mākonis

Lasiet arī: Zināms, kā izskatīsies gājēju un velosipēdistu tilts pāri Zunda kanālam

Lasiet arī: Helsinkus pārņēmusi nepatīkama smaka – vaino Ķemeru sēravotus

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube