Foto: Ekrānšāviņš

Ukrainas karavīri, kas dienē Ukrainas Bruņoto spēku 255. trieciengrupas uzbrukuma bataljona “Melnais gulbis” sastāvā, savā “Telegram” kontā ievietojuši video, kura kadros redzams, cik ļoti nopostīta ir Doņeckas apgabala Časivjaras pilsēta.

Krievu okupanti, kuri savu “specoperāciju” uzsāka 2022. gadā, Časivjaru pārvērtuši drupās. Krievijas bruņoto spēku nemitīgās apšaudes rezultātā šajā vietā praktiski nav palicis nevienas neskartas dzīvojamās ēkas, vēsta Dialog.ua.

Pirms Krievijas iebrukuma šeit dzīvoja ap 19 000 iedzīvotāju, bet tagad palikuši nepilni 3000.

Bezpilota lidaparātu uzņemtajos kadros redzams krievu apšaudes rezultātā nopostīts templis, kam tuvumā atrodas bērnu rotaļu laukums, kā arī bojātas un nodegušas ēkas ar izsistiem logiem.

Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad internetā nonāk video ar krievu karaspēka nodaritajiem postījumiem Ukrainas pilsētām. Iepriekš līdzīgi video publicēti, atainojot nopostīto Bahmutu.

Sagrautas mājas, nokaltuši koki un sirdi plosoša iznīcība – internetā publiskots video ar krievu iznīcināto Doņeckas apgabala pilsētu Bahmutu, kas filmēts 2023. gada gada 24. septembrī.

Savukārt Krievijas mediji publiskojuši video, kurā redzami tīkli, kas uzstādīti gar ceļiem pie Bahmutas. Iespējams, tīkli ir izstiepti pār ceļiem, lai cīnītos pret Ukrainas bezpilota lidaparātiem, kas bieži uzbrūk automašīnām. Tiek atzīmēts, ka tīklus uzstādījuši algotņu grupējuma “Vagner” kaujinieki.

Iepriekš fotogrāfi Konstantīns un Vlada Liberovi publiskojuši fotogrāfijas un videoklipus no krievu iznīcinātās Doņeckas apgabala pilsētas Bahmutas, piebilstot, ka šī pilsēta ir noslaucīta no zemes virsas.

“Bakhmuta vairs nepastāv. Tas, ko jūs redzat, ir kādreizējās patiešām skaistas pilsētas paliekas ar diezgan attīstītu infrastruktūru un patīkamu arhitektūru. Krievija un [Jevgeņijs] Prigožins kopā ar “Vagner” nolēma Bahmutu atbrīvot. Atbrīvot no normālas civilizētas laimīgas dzīves,” publiskojot foto un video materiālus, uzsvēruši to autori.

Pēc fotogrāfu teiktā, Bahmutā palikusi tikai “krievu pasaule”, tāda, kāda tā ir, vēsta Unian. “Cilvēki, kas dzīvoja šajās ēkās, kas tagad nopostītas līdz pamatiem, ir zaudējuši visu. Viņu dzimtā pilsēta ir noslaucīta no zemes virsas. Nav nekā… Vēl viena pilsēta Ukrainā, par kuru var rakstīt: “Iedzīvotāju skaits – 0 cilvēku”.”

Arī iepriekš internetā publicēti dažādi video ar kara radīto postažu Bahmutā:

Lasiet arī: «Lielās mutācijas grūtākie gadi!» – astroloģe atklāj, kas pasaulē gaidāms līdz 2026. gadam

Lasiet arī: Latvijā joprojām uzstājas Krievijai lojālie mūziķi; sabiedrību aicina vērsties pret šādiem koncertiem

Lasiet arī: Inese Šlesere apmeklē modes skati, rotājusies ar teju 9000 eiro vērtu brošu

Lasiet arī: Skolotāju dienu Latvijā turpmāk atzīmēs atbilstoši starptautiskajai praksei

Lasiet arī:  Kariņš par lidojumiem: Tagad uzzinot, cik tas maksāja, paceļas uzacis

Lasiet arī:  Sapņi piepildīsies! Trīs zodiaka zīmes, ko labvēlīgi ietekmēs retrogrādais Merkurs

Lasiet arī: VIDEO | “Zini ko, tad beidzam!» – Volmārs intervijas vidū pamet Kaimiņa raidījumu 

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: BahmutaČasivjaraDoņeckakarš UkraināUkraina

youtube icon
Abonēt youtube