Dmitrijs Kiseļovs. Foto: Ekrānšāviņš

Nekavējoties atbruņosim Franciju”, nogremdēsim Lielbritāniju un pārvērtīsim ASV par “radioaktīvajiem pelniem” – šādi draudi izskanējuši Krievijas televīzijā, reaģējot uz ziņām, ka Rietumi Ukrainai piešķīruši 61 miljardu dolāru un ATACMS raķetes, vēsta Dialog.ua.

Tādējādi Maskava jau kārtējo reizi pievēršas iebiedēšanas taktikai, cenšoties samazināt Rietumu palīdzību Ukrainai. Kanālā “Rossija 1” raidījuma “Vesti Nedeli” vadītājs Dmitrijs Kiseļovs svētdien savu programmu iesāka ar kodolieroču draudiem Eiropai un ASV. Propagandists solīja “nekavējoties atbruņot Franciju”, nogremdēt Lielbritāniju un pārvērst ASV par “radioaktīvajiem pelniem”.

Krievijas kodoldraudi kļuva par pirmo frāzi Kiseļova raidījumā. Viņš to izteica, izziņojot galvenās raidījuma tēmas. “Vai Krievija izmantos kodolieročus? Atbilde: jā, bet pie kādiem nosacījumiem?” – raidījumā teica tā vadītājs. Kā iemeslu tam Kiseļovs minēja 22. aprīļa rakstu žurnālā “Foreign Affairs”, kurā komentēts Francijas prezidenta Emanuela Makrona februāra paziņojums un Somijas aizsardzības ministra un Polijas ārlietu ministra marta paziņojumi par gatavību nosūtīt karaspēku uz Ukrainu.

Kiseļovs arī atgādināja par iniciatīvu konfiscēt Rietumos iesaldētos Krievijas aktīvus. “Amerikāņi sašaurina attiecības līdz neiespējamībai, un daži Eiropā šajā kontekstā plāno tiešu militāru sadursmi ar Krieviju Ukrainas plašumos,” viņš piebilda. Tad viņš retoriski uzdeva “galveno” jautājumu: vai Krievija uz to reaģēs ar kodoltriecienu, pats arī atbildot: “Atbilde ir skaidra: konflikts ar Rietumiem Ukrainā pieaug”, pieļaujot kodolieroču pielietošanas iespējamību, kad “tiek apdraudēta valsts pastāvēšana”. Kiseļovs savu argumentāciju pamatoja ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina citātu no 2024. gada marta runas, kur viņš norādīja uz “katastrofālām sekām Krievijas valstiskumam” sakāves gadījumā Ukrainā. Pēc tam raidījuma vadītājs skatītājiem atgādināja par 2020. gada prezidenta dekrētu “Par Krievijas Federācijas valsts politikas pamatiem kodolieroču atturēšanas jomā”, kas ļauj izmantot kodolieročus, “ja ir apdraudēta pati valsts pastāvēšana”. Tāpat viņš citēja vairākus Putina izteikumus par valsts stratēģisko ieroču kaujas gatavību un to izmantošanas nosacījumiem. “Franciju kā kodolvalsti būs vienkārši jāatbruņo, Britu salas vienkārši nonāks zem ūdens, bet labāk līdz tam nenonākt, un tā nav propaganda,” uzsvēra propagandists.

Runājot par Krievijas kodolieroču izmantošanas sekām ASV, Kiseļovs atgādināja paša veidoto 2014.gada video par “radioaktīvajiem pelniem”, kādos Krievija it kā spējot pārvērst Ameriku. “Garantēta atmaksa ir neizbēgama. Nav nepieciešams iedzīt Krieviju stūrī,” viņš secināja.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Džo Baidens parakstīja likumprojektu par 61 miljarda dolāru piešķiršanu Ukrainai. Nauda ļaus Ukrainai noturēt savas pozīcijas līdz 2024.gadam un “iznīcinās Putina pārliecību, ka laiks ir viņa pusē”, sacīja CIP vadītājs Viljams Bērnss. Pagājušajā nedēļā Vašingtona atzina, ka piegādājusi Ukrainas bruņotajiem spēkiem ATACMS raķetes, kuru darbības rādiuss ir 300 kilometru.

Lasiet arī: Lai nenoslogotu ātro palīdzību, Rīgā sāks kursēt paģiru autobuss

Lasiet arī: Pavasarīgais siltums atgriežas; nedēļas vidū iespējami +24 grādi

Lasiet arī:  Viena diena Latvijā – aicina piedalīties dabas vērošanas zibakcijā

Lasiet arī: Dāmas uzplauks kā krāšņākie ziedi – mīlestības un attiecību horoskops maijam

Lasiet arī: Pirms fināla no šova Balss maskā izstājas Lelde Dreimane

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube