Foto: Rīta kafija

Laika apstākļus šonedēļ nosaka anticiklons, un valsts teritorijā no rietumiem ieplūst silta gaisa masa, tādēļ gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstinās – daudzviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +20 grādu atzīmei, citviet pat pietuvosies +25 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē saule mīsies ar mākoņiem, vietām, galvenokārt valsts austrumos, īslaicīgi nolīs, ceturtdien, 16. maijā, iespējams sadzirdēsim arī pērkona dārdoņu, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vējš pūtīs lēni, tādēļ atsevišķās naktīs dažviet veidosies migla. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +7…+13 grādiem, bet dienās lielākajā daļā valsts teritorijas tas iesils līdz +19…+23 grādiem, piektdien vietām termometra stabiņš varētu pat sasniegt +25 grādu atzīmi, vien piekrastes rajonos būs par pāris grādiem vēsāks. Arī sestdien gaidāms ļoti silts un saulains laiks bez nokrišņiem.

Svētdien virs valsts teritorijas gaidāma atmosfēras spiediena pazemināšanās – nokrišņi gaidāmi teju visā Latvijā, vietām Kurzemē lietus būs stiprāks, dažviet iespējamas arī zibens izlādes.

Pirmdien līs vēl valsts austrumos, dažviet vējš arī kļūs brāzmaināks, taču, atkal paaugstinoties spiedienam, atlikusī nedēļa aizritēs ar lielākoties sausu laiku. Jaunās nedēļas sākumā īslaicīgi ieplūdīs vēsāks gaiss no ziemeļiem, tāpēc dienās vairs neiesils vairāk par +20 grādiem, taču naktīs un nedēļas otrajā pusē arī dienās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā iepriekš.

Lasiet arī: Sociālajos tīklos vajātā ukraiņu kosmetoloģe vērsusies VDD

Lasiet arī: VIDEO | Iespēja kļūt par zemes pleķīša īpašnieku Baltijas jūrā – izsolē tirgo salu

youtube icon
Abonēt youtube