Mairis Briedis un Džeijs Opetaijs. Foto: X@BriedisMairis

Latviešu bokseris Mairis Briedis svētdienas naktī Saūda Arābijā aizvadījis cīņu ar Austrālijas bokseri Džeiju Opetaiju, par ko Latvijā, izrādās, daudzi nemaz nav zinājuši. Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, Briedis cīņu nodēvējis par fantastisku, taču vairums interneta lietotāju līdzīgu sajūsmu nepauda.

“Šī bija fantastiska cīņa, pēc divu gadu pārtraukuma un traumām, savos 39 gados es atkal biju ringā un parādīju, kā var cīnīties ar augstākā līmeņa bokseri. Ceru, ka jūs izbaudījāt! Nezinu, kā Latvijā, šeit visi runā par mūsu cīņu ar lielu sajūsmu un, protams, par Usika cīņu,” tā vietnē X (iepriekš “Twitter”) pēc cīņas ierakstījis Briedis.

Komentāros pie Brieža ieraksta daudzi sociālā tīkla X lietotāji pauž sajūsmu par ukraiņa Oleksandra Usika cīņu, bet Briedim pārmet “vecos grēkus”, uzsverot, ka to dēļ par latviešu bokseri Latvijā neviens vairs neinteresējas.

“Latvijā par Tevi nerunā. Latvijā runā par Usika uzvaru”, “Diemžēl [pēc] pieslēgšanās “Saskaņai” un video pie okupeļa nekādas sajūsmas par Tavu cīņu nebija. Drīzāk bailes ka izviksi ne to karogu”, “ Ļoti labprāt rakstītu, ka esi malacis, bet Tava pretlatviskā nostāja un vēlme draudzēties ar tiem, kas visu latvisko ar zābakiem mīda gan savos prātos, gan darbos, nekādi neveicina vēlmi kaut vienu labu vārdu Tev veltīt,” – tie ir tikai daži no komentāriem pie latviešu boksera ieraksta, paužot prieku par Usika, nevis Brieža cīņu.

Arī citi komentāri ir līdzīgi, piemēram: “Mairi, mums te vairumam ir pilnīgi pohuj tavas performances”, “Tev bija krieviski jāraksta šis posts. Latvijā Tu nevienam neesi interesants”, “Latvijā nevienam neinteresē prokremliska aktīvista mēģinājumi izrādītes un atgūt zaudēto uzticību” un “Latvijā par tevi neviens nerunā – te neinteresē nevienu padzīvojuša vateņa pēdējie centieni ringā.”

Vēl kāds iekomentējis: “Kas zaudēs šajās cīņās, sapratu jau tad, kad abi lūzeri pirms cīņas baidījās nākamajiem uzvarētājiem acīs skatīties. Usiks kādreiz bija daļējs vatņiks,bet kļuva par savas valsts patriotu, kad Krievija 24.02.22. sāka pilna mēroga karu Ukrainā. Briedis? Tad kļuva Aļeņs un vatņiks.” Arī citi komentāri ir skarbi: “Pilnīgi pajāt uz tevi – tu esi miris daudzu cilvēku prātos. Vari kokus grauzt vai mušas sist. Prieks par Usiku”, “par tevi te vispār nerunā” un “pats vainīgs ka kļuvi par vati”

Lielākā daļa komentētāju Briedim pārmet neskaidro nostāju Ukrainas karā. “Nespēju just līdzi kādam, kurš nespēj tieši atbildēt, kurā pusē nostājas sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Nav nozīmes, kādi sasniegumi, medaļas, u.t.t., tas viss kļūst nesvarīgs, ja cilvēks nespēj nostāties Ukrainas pusē, ukraiņu karavīru pusē, kuri cīnās arī par Latviju!” norāda kāds X lietotājs.

Dažu komentētāju viedoklī mana sarkasmu un ironiju: “Pie mums arī visi sajūsmā, ka kremļa pipuks pa tauri dabūja” un “Ā, Briedim bija cīņa? A kas ir Briedis? Mairi, Tu mums vairs neeksistē.”

“Latvijā visiem pie dirsas tava cīņa. Tiec galā ar galvu, kas ir boksa pamatā – kā sapist sevi no nacionālā varoņa 2016.tajā līdz tam, ka visiem pie dirsas. Brīnos, savos 39 vēl joprojām neesi izaudzis. Tad labāk neboksē, lai galvu slimības nesākas,” skarbu viedokli pauž vēl kāds X lietotājs.

Lasiet arī: VIDEO | Dziesmas Nepārmet man 3000 skandālā ierautajai Patrishai iznācis jauns singls

youtube icon
Abonēt youtube