Foto: Kaspars Dvinskis

Gaidot savu līdz šim lielāko koncertu, kas notiks 31. augustā Mežaparkā, grupa “Jumprava” izdod jaunu singlu un mūzikas video. “Interneta dzīvnieks” ir dziesma, kas būs iekļauta arī šogad gaidāmajā albumā “Jumprava 2024”.

Albumu “Jumprava 2024” plānots izdot šī gada augustā, un tajā būs apkopotas vairākas grupas radītās dziesmas, kas tapušas dažādos laika posmos – dziesmas, kas šodienas koncertu dzīvē jau ieguvušas jaunu skanējumu, tādēļ albumā tās būs jaunā aranžējumā, un dziesmas, kas dažādu apstākļu dēļ nav nonākušas pie plašākas publikas, lai arī, grupasprāt, tās ir pelnījušas sastapt savu klausītāju. Albumā būs arī divi jaunumi – viens no tiem šodien iznākušais singls “Interneta dzīvnieks”, informē mūziķi.

“Interneta dzīvnieks” tapis kā vērojums par šodienas sabiedrību interneta un tehnoloģiju laikmetā, kur lielu mūsu uzmanības devu zog viedierīces. Dziesmas vārdu un mūzikas autors Aigars Grāvers norāda: “Tā noteikti nav kritika vai kādas noteiktas pozīcijas “par” vai “pret” ieņemšana. Tas ir vairāk kā trešās puses vērojums un varbūt neliels aicinājums – lietot to visu samērīgi un jēgpilni, jo būtībā tehnoloģijas jau nav ne labas, ne sliktas, bet tās ļauj mums radīt tiešām lielas lietas. Arī mūsu jaunais video klips nebūtu iespējams bez jaunāko tehnoloģiju klātbūtnes.”

Dziesmas mūzikas video sižetā ar nelielu ironiju tiek apskatīti dažādu profesiju pārstāvji, kuri savus darba pienākumus nespēj veikt pilnvērtīgi, jo uzmanību ik pa brīdim novērš viedierīces. Klipa idejas autors ir Aigars Grāvers, kurš kopā ar Ilvu Centeri pildījuši arī režisora lomu video klipa uzņemšanas un montāžas procesā, savukārt operatora un montāžas darbs bija uzticēts Kasparam Dvinskim.

Koncerta diena – 31.augusts nav izvēlēts nejauši, jo tā ir Aigaru diena, kas grupai ir īpaša, jo tās sastāvā ir trīs Aigari, kuri šoreiz savu vārda dienu atzīmēs ar vērienīgu koncertu. Jāpiebilst, ka Aigaru diena nav vienīgais svinību iemesls, jo šajā gadā “Jumprava” svin apaļu jubileju, kuras gadskārtas skaitlis, starp citu, ietverts arī koncerta nosaukumā – “Jumprava XL”. Koncerta nosaukumā “XL” apzīmē ne tikai gaidāmā notikuma vērienu un Jumpravas dziesmu lielo nozīmi latviešu kultūrtelpā, bet arī ar romiešu cipariem rakstīto skaitli 40.

Grupa “Jumprava” izveidota 1984.gadā. Kopš grupas dibināšanas tās pamatsastāvā ir Aigars Grāvers, Aigars Grauba, Aigars Krēsla un grupas dibinātājs Ainars Ašmanis. Pēdējos gadus neatņemama grupas sastāvdaļa ir talantīgais multiinstrumentālists un bundzinieks Rihards Fedotovs.

Lasiet arī: Likteņa luteklīši: datumi, kuros dzimušie cilvēki izceļas ar īpašu unikalitāti

Lasiet arī: Lienes Kivičas bijušais vīrs nomiris vienā dienā ar savu brāli

Lasiet arī:  Hroniskā noguruma sindroms – padomi, kā to atpazīt un novērst

Lasiet arī: Apcietināts vīrietis par ļaunprātīgu dedzināšanu Rīgā, Jāņa Asara ielā

Lasiet arī: VIDEO | Intars Busulis laiž klajā paša komponētu dziesmu Es došos ārā

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube