Sīrijā pirmdien vismaz 47 cilvēki gājuši bojā un vairāki desmiti ir ievainoti vairākos sprādzienos galvenokārt valdības kontrolētās teritorijās, vēstīja valsts plašsaziņas līdzekļi un ziņoja aktīvisti.

Sprādzieni nogranda Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdības spēku kontrolētajā Tartusā un Homsā, kā arī Hasakehā, ko pārsvarā kontrolē kurdu spēki, bet arī valdības spēki ir šajā pilsētā.

Valsts plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka vismaz 35 cilvēki gājuši bojā un 40 ievainoti divu bumbu eksplozijā pie pašas Tartusas pilsētas robežas. Tartusas province ir Asada valdības bastions.

Tartusā patvērušies daudzi sīriešu bēgļi no citiem valsts reģioniem. Vairākos sprādzienos maijā tur dzīvību zaudēja vairāk nekā simts cilvēku.

“Notika divi teroristu sarīkoti sprādzieni uz Arzunas tilta: pirmais bija automašīnā ievietota bumba un otrais – pašnāvnieks spridzinātājs, kurš savu sprāgstvielu jostu detonēja, kad cilvēki pulcējās palīdzēt ievainotajiem” pēc pirmās eksplozijas, informēja Sīrijas valsts televīzija.

Valsts kontrolētie mediji vēstīja arī par pieciem bojāgājušajiem sprādzienā valsts ziemeļaustrumos esošajā Hasakehas pilsētā.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija “Sīrijas Cilvēktiesību observatorija” paziņoja, ka sprādziens nogranda kontrolpunktā, ko pārvalda kurdu drošības spēki “Asayesh”.

Atbildību par šiem uzbrukumiem neviens grupējums nav uzņēmies, bet Hasakehai iepriekš uzbrukuši teroristu grupējuma “Islāma valsts” kaujinieki.

Automašīnā ievietota bumba eksplodējusi arī pie Sīrijas centrālajā daļā esošās Homsas pilsētas, ko kontrolē valdības spēki, Alzahras rajona robežas.

Tiek vēstīts, ka šajā spridzināšanā gājuši bojā vismaz četri cilvēki un vairāki ir ievainoti. Pret Alzahru ir bijuši vērsti vairāki uzbrukumi, kas tiek saistīti ar to, ka lielākā daļa rajona iedzīvotāju ir alavīti. Pie šī šiītu musulmaņu atzara pieder arī Asads.

Sīrijas valsts plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka vēl viens sprādziens nograndis uz ceļa, kas atrodas uz rietumiem no galvaspilsētas Damaskas.

“Sīrijas Cilvēktiesību observatorija” norādīja, ka uzbrukuma mērķis bija kontrolpunkts un tajā gāja bojā trīs cilvēki.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BojāgājušieSīrijaSprādziens

youtube icon
Abonēt youtube