Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien apstiprinājusi, ka Sīrijā izvietota zenītraķešu sistēma “S-300”.

Zenītraķešu aizsardzības sistēma uz Sīriju nogādāta, lai aizsargātu Krievijas karaflotes bāzi Tartūsā, atsaucoties uz ministrijas pārstāvi Igoru Konšenkovu, ziņo krievu mediji.

“”S-300″ ir tīri aizsardzības sistēma un nevienam nerada draudus,” viņš uzsvēra.

“Nav skaidrs, kāpēc “S-300″ izvietošana Sīrijā ir radījusi tādu satraukumu mūsu rietumu kolēģos,” piebilda Konšenkovs.

ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis Pīters Kuks savukārt paziņoja, ka šo sistēmu izvietošana Sīrijā neietekmēs Vašingtonas vadītās koalīcijas darbību, kā arī uzdeva jautājumus par “S-300” izvietošanas nolūku.

“Pēdējo reizi, kad es pārbaudīju Krievija teica, ka tās galvenais mērķis ir apkarot ekstrēmismu – “Islāma valsti” un “Nusra” Sīrijā,” viņš norādīja, piebilstot, ka šiem grupējumiem nav gaisa spēku.

“Krievijai un ikvienam, kas darbojas Sīrijā vajadzētu skaidri apzināties, cik nopietni mēs uztveram mūsu aviācijas apkalpju drošību,” brīdināja Kuks.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

 

 

Info: BNS

Foto: english.almanar.com.lb

Saistītās tēmas: KrīevijsS300Sīrija

youtube icon
Abonēt youtube