Lielākā cilvēku daļa labprāt paliktu neziņā par to, kas gaida viņus nākotnē pat, ja priekšā viņus gaida laimīgi notikumi. Par to ziņo Amerikas psihologu asociācija.

Viņu zinātniskais pētījums ir publicēts žurnālā Psychological Review.

“Seno Grieķu mitoloģijā Kasandra, Trojas valdnieka meita, varēja paredzēt nākotni. Viņai tas bijis lāsts, jo neviens neticēja viņas redzējumiem,” atgādināja pētījuma autors Gerds Gigereners. Kopā ar kolēģiem viņš atklāja, ka lielākā cilvēku daļa nevēlas zināt savu nākotni, lai izvairītos no ciešanām un pārdzīvojumiem.

Pētījumā piedalījās 2 000 tūkstoši cilvēku no Vācijas un Spānijas. Aptauja liecināja, ka 85%-90% nevēlas zināt par gaidāmiem negatīviem notikumiem, bet no 40% līdz 70% dalībniekiem dotu priekšroku palikt bez informācijas arī par pozitīvām ziņām. Tikai viens procents no aptaujātajiem vēlētos zināt visu, kas viņus gaida.

Dalībniekiem pajautāja par kādiem notikumiem viņi vēlētos zināt iepriekš: futbolu mača rezultātus, Ziemassvētku dāvanas, vai ir dzīvība pēc nāves, cik laimīga būs laulība. Viens punkts izpelnījās īpašu popularitāti – 63% vēlētos zināt sava nākotnes bērna dzimumu.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: NākotnePētījumsPsiholoģija

youtube icon
Abonēt youtube