ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien apsprieduši konfliktu Sīrijā, paziņojis ASV Valsts departaments.

Saruna notikusi dienu pēc tam, kad Turcija, Irāna un Krievija parakstīja memorandu, kas aicina veidot Sīrijā tā dēvētās deeskalācijas zonas, lai mazinātu humāno krīzi kara plosītajā valstī.

“Valsts sekretāram šodien bija telefonsaruna ar Krievijas ārlietu ministru Lavrovu par centieniem deeskalēt konfliktu Sīrijā,” paziņoja Valsts departaments.

Deeskalācijas zonas domāts izveidot Sīrijas ziemeļos, vidienē un dienvidos, bet netiek sniegtas sīkākas ziņas par to, kā iecerēts ierobežot vardarbību šajās teritorijās.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien, tiekoties ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu, izteicās, ka šādās drošības zonās būtu jāaizliedz militārie lidojumi. Pēc viņa teiktā, Krievijas un Sīrijas gaisa kara spēki pārtrauks lidojumus šajās teritorijās, ja tur tiks pilnībā izbeigta karadarbība uz zemes.

“Šī vienošanās būtu laba, ja tiktu īstenota, taču Sīrijas režīms un Irāna parasti saka vienu, bet dara citu,” ziņu aģentūrai DPA pa tālruni sacījis opozīcijas pārstāvis Jahja al Aridi.

 


Foto: flickr/U.S. Department of State

Saistītās tēmas: LavrovsPārrunasSīrijaTilersons

youtube icon
Abonēt youtube