Jau pagājusi nedēļa kopš episkā futbola mača starp Latvijas un Portugāles futbola izlasēm. Šobrīd portugāļi ar viņu lielāko zvaigzni Ronaldu ir ieradušies uz mačiem tepat kaimiņos Krievijā. Kaut arī Ronaldu Latvijā vairs nav jau ilgāk kā nedēļu, aizvien nebeidz klīst baumas par un ap viņa viesošanos Rīgā. Portāls RītaKafija.lv nolēma atrast iemeslu un arī atbildes par to, kā bija īstenībā.

 

  1. Ierodas Rīgā jau dienu ātrāk

Šādu informāciju savā interneta vietnē publicēja spāņu laikraksts “Hola” un arī pašmāju “Latvijas Avīzes” portāls la.lv. Iemeslu šādām runām radīja pats sportists, kurš 6. jūnija rītā vietnē Instagram publicēja video kā privātā lidmašīnā jautrā draugu kompānijā pamet Spānijas pilsētu Madridi. Turklāt pēc spāņu preses rakstītā, pirms lidojuma tika lūgts izbrīvēt gaisa koridoru ar nosēšanos Rīgā. Taču realitātē Ronaldu kopā ar savu kompāniju devās uz Portugāli, kur pēcpusdienā pievienojās savai komandai pirmajā kopīgajā treniņā, kas tika aizvadīts Lisabonā. Latvijā Ronaldu kopā ar pārējo komandu ieradās trešdienā 7. jūnijā nedaudz pēc 21.30.

 

  1. Blakus Ronaldu par 1000 eiro

Visu “zinošie” ļaudis internetā komentēja, ka visai savdabīgi tika noteikts, kam būs tā priekšrocība spēles atklāšanā savu bērnu nolikt līdzās pasaules zvaigznei Ronaldu. Zinātāji rakstīja, ka jau dienu iepriekš risinājās vairāksolīšana un summa par šo prioritāti esot bijusi 1000 eiro. Tiesa realitātē īsi pirms spēles sākuma uzaicinātie bērni lozēja bumbiņas, un paši noteica savu veiksmi. Kopā ar slaveno futbolistu laukumā devās desmitgadīgais Ričards. Puika drosmīgi tika galā savā cīņā ar onkoloģisku saslimšanu, un ar labdarības fonda “RH3” starpniecību pašmāju futbola izlase ir kļuvusi par viņa patroniem. Tieši drosmīgajam Ričardam tika veiksmīgā loze laukumā doties ar šī brīža pasaules labāko futbolistu Ronaldu.

 

  1. Uzaicinājums Verai

Futbola portāls “101 Great Goals” ziņo, ka cilvēki, kuri klejo pa sociālā tīkla Instagram ārēm, pamanījuši, ka kāda modele no Rīgas vārdā Vera internetā padižojusies, ka saņēmusi personīgu uzaicinājumu no Ronaldu, noraudzīties portugāļu sportistu triumfā. Vēlāk jaunā sieviete izdzēsusi ierakstu, taču, kā jau tas internetā mēdz būt, bijis jau par vēlu – cilvēki to bija pamanījuši. Vēlāk viņas sekotāji jau varēja nojaust, ka jauniete uzaicinājumu, ja tāds tiešām ir bijis, pieņēmusi, jo viņa publicēja selfiju no “Skonto stadiona”.  Meitenei tiešām bija uzaicinājums uz minēto spēli, kas ievietots Portugāles futbola federācijas oficiālajā vēstulē un parakstīts ar Ronaldu vārdu, kā adresāti norādot konkrēto modeli. Taču, šādas privātās vēstulēs Latvijā no portugāļu futbola federācijas Ronaldu vārdā kopumā ir saņēmuši 58 cilvēki. Turklāt, meitenes selfijs Skonto stadionā skaidri norāda, ka viņa atrodas vienkāršajās tribīnēs, nevis otrā stāva VIP zonā, kur bija rezervēta vieta īpaši lūgtajiem viesiem. “Portugāles izlases futbolisti, dodoties improvizētā pastaigā pa Rīgu, sagādāja pārsteigumus arī vairākiem faniem, uzdāvinot viņiem biļetes uz spēli. Tāpat biļetes apmeklēt spēli saņēma sociālo tīklu konkursu uzvarētāji un mūsu futbola izlases aktīvākie fani Latvijā,” atbildē par konkrēto uzaicinājumu portālam ritakafija.lv lakoniski skaidroja Seleções de Portugal (Portugāles futbola federācija).

 

 

  1. Olivera apskāvieni 20 000 eiro vērtībā

Jau uzreiz pēc spēles portāls RītaKafija.lv rakstīja, ka šoreiz uz laukuma uzskrēja četri bērneļi, kas mēģināja apskaut Ronaldu. “Zemenīši” tika aizturēti un kopā ar vecākiem nogādāti policijas iecirknī. Tiesa, visskaļāko rezonansi piesaistīja astoņus gadus vecais Olivers Golvers, kurš laukumā izskrēja pirmais – turklāt spēles tiešraides laikā. Šonedēļ ar sava dēla īpašo panākumu dzeltenās preses žurnālam “Privātā Dzīve” palepojās puišeļa māte Evita Alpa. Māte uzsvēra puisēna drosmi un to, ka lepojas par viņa uzdrīkstēšanos. “Protams, kad Olivers izskrēja uz laukuma, viņš nedomāja par to, ka šī ir tiešraide un kādam var būt nepatikšanas vai sods. Vienkārši kādā brīdī apsardze nenodrošināja pilnīgu kontroli. Bija iespēja un Olivers to izmantoja. Pirmajās emocijās Olivera tētis man pateica- pat ja būs jāmaksā sods, tas bija tā vērts,” šādi par puisēna veikumu žurnālam izteicās viņa mamma. Turklāt sieviete izteicās, ka slavenais futbolists bija ar mieru uztaisīt ar drosmīgo Oliveru pat selfiju, bet piesteidzās apsardze un šo mērķi neizdevās realizēt.

“Es nekad neatsaku apskāvienu vai autogrāfu saviem faniem. Taču jebkuras nesankcionētas darbības spēles laikā apdraud pašu spēli un arī mūs spēlētājus. Šoreiz tas bija tikai bērns. Es noteikti nedusmojos uz bērnu, jo tā  pilnībā ir vecāku atbildība,” tā situāciju pēc spēles portugāļu laikrakstam “24Horas” komentēja pats sportists.

Šonedēļ pret laukumā izskrējušo bērnu vecākiem sāktas administratīvās lietvedības, portālam RītaKafija.lv norādīja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte. Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis neslēpj, ka saistībā ar bērnu izskriešanu laukumā noteikti sekos naudas soda sankcijas no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) puses. “No FIFA puses noteikti būs naudas soda sankcijas. Šīs nedēļas laikā uzzināsim konkrētu summu. Pēc spēles tika aizturēti pieci bērni un aizvesti uz policijas iecirkni, kur viņiem pakaļ ieradās vecāki. Viņiem tiks piespriests administratīvais sods. Informācija liecina, ka viena puiša mamma ir pārcēlusi dēlu pāri norobežojumam, lai viņš varētu izskriet laukumā,” presei stāstīja Mežeckis. Tāpat tiek ziņots, ka aptuvenais sods Latvijas pusei varētu būt ap 20 000 eiro. Un Latvijas futbola federācijas juristi skatīsies arī iespēju piedzīt zaudējumus no bērnu vecākiem. Kā fiksējušas novērošanas kameras dažiem bērniem nokļūt futbola laukumā palīdzējuši tieši vecāki, pārceļot viņus pāri apmalei.

 

Foto: Jānis Ogle, LETA, Instagram un Facebook

Saistītās tēmas: Krištianu RonalduRonalduzemenīši

youtube icon
Abonēt youtube