Nacionālajā hītu topā gada pēdējā nedēļa nav nesusi lielas izmaiņas, mēs joprojām mīlam Latvijas galveno rokgrupu „Prāta vētra”. Grupas singls „Tevis dēļ” jau otro nedēļu ieņem pirmo vietu, bet kopumā dziesma topā atrodas septiņas nedēļas. „Tevis dēļ” neļauj pakāpties uz pirmo vietu grupas „Instrumenti” dziesmai „Visa par daudz”, hīts jau otro nedēļu ierindojas otrajā pozīcijā, bet kopumā topā ir vienpadsmit nedēļas. Abas dziesmas ir lieliskas un ikviens latviešu mūzikas baudītājs tās var kaut nakts vidū nodungot.

 

Turpinot iedziļināties nacionālajā singlu topā teju visu pirmo desmitnieku aizņem dažādas Gata Irbes sociālā projekta „MESA” dziesmas.

Vispārējā albumu topā valda Ziemassvētki un Jaunais gads, kā nekā mūsu tautieši klausās un lejupielādē svētku dziesmu albumus, tāpat pieprasītas ir arī Ziemassvētku dziesmu izlases!

Topa deviņpadsmitajā vietā debitējusi Amerikāņu estrādes klasika, dziedātājs Bings Krosbijs un viņa albums „White Christmas”, kas pirmoreiz dienas gaismu ieraudzīja jau pirms septiņdesmit gadiem. Šāds pārsteigums topā, ļoti iespējams, noticis pateicoties albuma tituldziesmai „White Christmas”, kuru svētku priekšvakarā atskaņo radio, tā skan dažādās reklāmās, filmās un gandrīz ikvienam asociējas ar svētkiem.

Mazliet zemākā pozīcijā jau otro nedēļu atrodams par 20. gadsimta ievērojamāko dziedātāju dēvētais Frenks Sintara un viņa „Christmas Songs By Sinatra”, toties dziedātājas Meraijas Kerijas Ziemassvētku izlase kļuva pieprasīta jau rudens izskaņā un joprojām nav pametusi albumu topu!

Svētku dziesmas pateicoties siltumam, labestībai, īpašajai noskaņai piepilda ikvienu māju ar svētku sajūtu, tāpēc nav pārsteigums, ka Binga Krosbija otrais Ziemassvētku albums „Christmas classics” noenkurojies astotajā vietā.

Pārējās topa pozīcijas kopš pagājušās nedēļas nav daudz mainījušās, tomēr ir pāris jauninājumi: grupa „Instrumenti” nu atrodas sestajā vietā, piekto vietu ieņem Post Malone un „Stoney”, aiz uzvarētāju trijnieka palicis arī balāžu meistars Maikls Bublē un „Christmas (Deluxe Special Edition)”, bronzu nopelnījis Gata Irbes sociālais projekts „MESA” un albums „II”, sudrabs šajā nedēļā iekrīt repera Lil Peep rokās, toties zelta medaļu saglabā Hip-Hopa veterāns Eminems un viņa „Revival”.

Singlu tops gandrīz tiek atklāts ar jaunumu, deviņdesmit devītajā vietā ierindojies dziedātājs Sems Smits ar dziesmu „River”, tālāk seko daudz dažādas Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu veicinošas dziesmas!

Runājot par patīkamajām, visu mīlētajām, vecajām dziesmām, nevar nepieminēt leģendāro Džonu Lenonu, kurš ierindojas deviņpadsmitajā vietā, viņa dziesma „Happy Xmas (War is over)” katros svētkos atgriežas dažādu valstu hitparādēs. Nevienam nav noslēpums, ka Lenons bieži vien rakstīja dziesmas-himnas, dziesmas-ziņojumus un reiz izteicies, ka šādā manierē uzrakstīs arī Ziemassvētku dziesmu…. un viņam tas izdevās!

Dueta „Wham” hīts „Last Christmas” atrodams uzreiz divās pozīcijās! Kā tas iespējams? Ļoti vienkārši: dziesmas oriģinālā versija nobāzējusies septiņdesmit devītajā vietā, bet no jauna „māsterētā” versija ierindojas devītajā pozīcijā! Interesanti, vai ir kāda māja, kurā nav CD, plate, kasete vai lente, kurā dzirdams jau nosauktais hīts?

Tieši grupas „Wham” spēlētā dziesma lika topā par vienu vietu atkāpties krievu Hip-Hopa dziesmai «Розовое вино» (rozā vīns).

No divdesmit ceturtās uz astoto vietu pacēlies Ziemassvētku dziesmu eksperts Frenks Sinatra un superhīts „Let it snow”, kas nebūt nav nekāds pārsteigums, jo aiz loga Ziemassvētkos un Jaunajā gadā neredzējām sniegu, vismaz varam klausīties dziesmu un iztēloties, ka arī Latvijā ir iestājusies kārtīga ziema.

1984.gada Ziemassvētku hīts „Do They Know It’s Christmas?” ierindojās sestajā vietā, pēdējā Ziemassvētku dziesma, kas atrodas topā ir popmūzikas dīvas Meraijas Kerijas izpildītā „All I Want for Christmas Is You”, hīts zaudēja cīņā par līdera pozīcijām un atrodams otrajā vietā.

Ceturto vietu, gluži kā pagājušajā nedēļā, ieņem repera Eminema un dziedātāja Eda Šīrana kopdarbs, vietu augstāk G-Eazy un Halsey ar hītu „Him & I” un arī šoreiz pirmā vieta nemainīga –  Post Malone un „Rockstar”.

 

Saistītās tēmas: Digitop100

youtube icon
Abonēt youtube