Foto: Unplash.com

No 27.septembra pulksten 08.10 līdz 18.oktobra 18.17 planēta Merkurs atradīsies retrogrādā kustībā. Astroloģe Inita Dilāne skaidro, kas mūs sagaida.

Planētas atrašanās retrogrādā pozīcijā nozīmē to, ka attiecīgos laika periodos, raugoties no Zemes, planētas var atrasties šķietamā atpakaļgaitas kustībā. Tas saistās ar planētu virzības ātruma atšķirībām. Retrogrādos laika periodos tiek apgrūtināta procesu, darbību virzība un sekmīga izdošanās tajās jomās, par kurām atbild konkrētā planēta.

Planēta Merkurs atbild par visa veida komunikāciju, saziņas ierīcēm, tirdzniecību, darījumiem, sakariem, satiksmi, pārvietošanos, ceļojumiem, informāciju, mācībām (kursiem), dokumentiem, kaimiņiem, reklāmu. Retrogrādā Merkura laikā aktuālas un misēkļiem piepildītas kļūst šīs iepriekšminētās jomas, taču katram konkrētie izpausmes veidi var būt/nebūt dažādi – atkarībā no katra paša individuālā horoskopa un attiecīgās zonas, ko Mekurs pārvalda.

Retrogrādā Merkura laikā parasti ir novēroti pārpratumi komunikācijā, pazūd svarīgi papīri, dokumenti, informācija var tik pārprasta, apvainošanās, baumas (šoreiz tās būs par attiecībām, kurš it kā kopā ar ko un kāpēc utt), tikšanās un norunas atceļas un pārceļas.

Tāpat lidmašīnu reisi var tikt mainīti. Palielinās arī kļūdu skaits, raksturīga arī neuzmanība satiksmē, komunikācijā, arī aizmāršība. Var gadīties dažādi misēkļi ar naudas pārskaitījumiem.

Šoreiz Merkura retrogrāds būs Svaru zīmē, tātad pārpratumi un misēkļi var rasties ar dažāda veida attiecībām, līgumiem, vienošanām, norunām, arī ar tiesu procesiem (ja kādam tas ir aktuāli), tie var tikt atcelti, pārcelti.

Taču šim laikam ir arī pozitīvas iezīmes: tas mudina atgriezties pie iesāktā, pie nepabeigtām mācībām, lai aizpildītu tukšos zinību laukus, iesāktiem projektiem, lai tos paveiktu kvalitatīvāk, jēgpilnāk un pamatīgāk. Brīnišķīgs laiks, lai tiktos un pat pilnīgi nejauši satiktu senākus paziņas un atsauktu atmiņā kādu jautrāku pagātnes stāstus, un atjaunotu kādas iepriekšējās attiecības!

Atceries, ja retrogrāda laikā kāds dodas prom, kaut kas pazūd, šķietami izbeidzas (šajā gadījuma tās būs saistības, attiecības, līgumi), liela iespējamība, ka tas viss pēc kāda laika atgriezīsies… Nu līdzīgi kā ar gājputniem – kas rudenī dodas prom, agrā pavasarī būs atpakaļ uz savu ligzdiņu.

youtube icon
Abonēt youtube