Foto: Ekrānšāviņš

Rokgrupa “Nogu Svelo!” radījusi Jaungadam veltītu videoklipu “Laimīgu Jauno gadu, dēliņ!”, piedaloties aktieriem Čulpanai Hamatovai un Artūram Smoļaņinovam.

Dziesma vēsta par jaunā gada sagaidīšanu, bet videoklipā atainota vecāku reakcija, viņu dēlam saņemot pavēsti par mobilizāciju. Vecākus videkoklipā atveido Hamatova un  Smoļaņinovs. Sākumā vecāki krīt histērijā, bet vēlāk mierīgi apsēžas pie svētku galda un ieslēdz televizoru.

“Grupa “Nogu Svelo!” Jaungada klipus rada jau daudzu gadu garumā. Tā jau kļuvusi par tradīciju. Pagājušajā gadā atšķirībā no 2020. gada visi bijām entuziasma pilni un ticējām, ka 2022. gads mums sagādās daudz prieka – kovidepidēmija beigsies, atkal būs iespēja satikt mūsu mīļos klausītājus nevis tiešsaistē, bet gan dzīvajos koncertos, uzdziedāt par uzvarēto dzīvi. 2023. gadu mēs sagaidām ar pavisam citām emocijām un cerībām, taču joprojām ticam brīnumiem,” sociālajos tīklos raksta grupas pārstāvis Makss Pokrovskis.

Jau vēstīts, ka krievu aktrise Čulpana Hamatova, kura pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, pārcēlusies uz Latviju, ieguvusi “Spēlmaņu nakts” balvu kategorijā “Gada aktrise” par nospēlēto lomu Jaunā Rīgas teātra izrādē “Post Scriptum”.

“Dārgie draugi, es esmu ļoti iepriecināta par šo balvu. Es saku lielu paldies režisoram Alvim Hermanim, visam teātrim, cilvēkiem, kas ar mani strādāja un, protams, skatītājiem. Es esmu ļoti pateicīga Latvijai, ka es varu šeit dzīvot un strādāt savā profesijā. Man tas ir ļoti svarīgi, ka šeit, Latvijā, es varu būt uz skatuves un pilnvērtīgi strādāt. Liels, liels paldies par to!” saņemot balvu, latviski teica krievu aktrise.

Lasiet arī: Sešu divnieku datums – Vanga brīdinājusi par briesmām 22.decembrī

Balvas pasniegšana krievu aktrisei izraisījusi pamatīgu viļņošanos sociālajos tīklos. Režisors Alvis Hermanis uz to atbildējis ar komentāru vietnē “Instagram”: “Visiem, kuri šodien apraksta soctīklos savu sašutumu par Čulpanu, kopīgas divas lietas: 1.nav iedziļinājušies faktos un aktrises biogrāfijā; 2.nav redzējuši izrādi “Post Scriptum”. Papildus derētu izlasīt Artura Millera lugu “Salemas raganas”, kur vislabāk aprakstīts, kā darbojas raganu medību mehānismi.”

Hamatova Jaunā Rīgas teātra trupai pievienojās šā gada aprīlī, pēc tam, kad asi nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā un pārcēlusies uz dzīvi Latvijā. Aktrise iepriekš spēlējusi divās Hermaņa iestudētajās izrādēs Maskavas Nāciju teātrī.

youtube icon
Abonēt youtube