Foto: net.konsaltingu petro/Flickr

“Vagner” grupējuma līderim Jevgeņijam Prigožinam jābūt piesardzīgam, dzerot tēju, jo Kremlis var viņu sodīt par aso kritiku pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ironiski norāda “Politico”.

Kaitināšana vai izaicinājuma mešana Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir bīstama spēle, kas bieži beidzas ar troksni un sitienu vai kārtīgu pašnāvību vasarnīcā, ja nekārtības nav attaisnojamas, ironizē  “Politico”.

Izdevums atgādina, ka, sākoties pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, Krieviju pārņēma mistisku nāves gadījumu vilnis – dīvainos apstākļos gāja bojā vismaz septiņi Krievijas oligarhi, kā arī fiksēta daudzu ievērojamu amatpersonu pēkšņa nāve.

Publikācijas autori uzskata, ka Prigožins, kurš nesen personīgi apvainoja Putinu, var arī “neizskaidrojami” izkrist pa logu vai sabrukt miris, izdzerot tasi smaržīgas tējas.

“Vai viņš beidzot ir pārkāpis robežu ar savu nepiedienīgo tirādi par “vectēvu”, kurā daudzi Krievijā saskatīja Putinu? Krievi, iespējams, ir izkrituši pa logiem daudz mazāku iemeslu dēļ,” smīn raksta autors.

Vienlaikus izdevums citē Krievijas opozīcijas žurnālistu Andreja Soldatova un Irinas Boroganas viedokli, kuri Prigožinu joprojām uzskata par Krievijas militārā izlūkdienesta un, iespējams, arī Putina atbalstu. Viņi pieļauj, ka Kremļa diktators var apzināti atļaut Prigožinam noteiktas brīvības, lai viņš turpinātu būt pretsvars Krievijas Federācijas augstākajai militārajai vadībai.

Šīs nedēļas sākumā Marina Ovsjaņņikova, bijusī “Krievijas Pirmā kanāla” darbiniece, kura kļuva slavena ar savu pretkara piketu tiešraides laikā ziņu studijā, klaji izsmēja Putinu, sakot, ka viņam “nav pietiekami daudz “Novičok””, lai likvidētu visus kritiķus.

“Bet priekš Prigožina noteikti atradīsies flakons. Kad pienāks laiks,” raksta “Politico”.

Lasiet arī: Gobzems plāno sūdzēt tiesā Latviju un prasīt miljoniem eiro

Uzvaras dienā – 9. maijā, kad Putins ar blāvu seju vēroja pēdējo gadu vājāko militāro parādi Sarkanajā laukumā, Prigožins ierakstīja video, kurā nedaudz aizplīvuroti  “uzbrauca” Putinam. Viņš stāstīja, kā kādam “vectēvam” šķiet, ka Krievijas armijai klājas labi, lai gan patiesībā krievi frontē cieš milzīgus zaudējumus un pastāvīgi piedzīvo lādiņu deficītu. “Un ko valstij darīt tālāk? (…) Kā uzvarēt karā, ja nejauši, es tikai pieņemu, izrādās, ka šis vectēvs ir pilnīgs m*daks?” retoriski jautāja Prigožins.

Saistītās tēmas: PoliticoPrigožinsVagner

youtube icon
Abonēt youtube