Foto: Pixabay

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par gadījumu pagājušā gada maijā Rīgā, Imantas mikrorajonā, kur seši nepilngadīgie huligānisku motīvu vadīti piekāva citu puisi. Attiecībā pret diviem nepilngadīgajiem policija rosina prokuratūru sākt kriminālvajāšanu.

Savukārt pret četriem citiem nozieguma dalībniekiem, kuri nav sasnieguši vecumu, no kura iestājas kriminālatbildība, policija aicina tiesu lemt par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu,  informē Valsts policija.

Pērnā gada 5. maijā Valsts policija saņēma izsaukumu no aculieciniekiem uz Rīgu, Anniņmuižas meža masīvu, par to, ka vairāki pusaudži sit savu vienaudzi. Reaģējot uz izsaukumu, uz norādīto vietu devās Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona un Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldes likumsargi. Kad policisti ieradās notikuma vietā, tur atradās cietušais – 2009.gadā dzimis pusaudzis, un aculiecinieki, taču uzbrucēji notikuma vietu bija pametuši.

Likumsargi uzsāka izmeklēšanu, kā rezultātā tika noskaidroti un policijas iecirknī nogādāti visi iesaistītie pusaudži.

Izrādījās, ka divi uzbrucēji bija sasnieguši 14 gadu vecumu, tātad ir saucami pie kriminālatbildības, taču četri nozieguma izdarīšanas brīdī bija mazgadīgi. Viņi bezkaunīgi, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, huligānisku tieksmju vadīti pret 2009. gadā dzimušo puisi bija pielietojuši fizisku vardarbību. Jāpiemin, ka cietušais uzbrucējus nav pazinis. Un viņam tika uzbrukts vairāku citu personu klātbūtnē, kuri to novēroja.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas – par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Šā gada 12.janvārī materiāli attiecībā pret četrām personām, kuras nav sasniegušas kriminālatbildības vecumu, proti, 14 gadus, izdalīti un nosūtīti tiesai jautājuma par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu izskatīšanai.

Savukārt attiecībā pret divām personām kriminālprocess tika nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas – par huligāniskajām darbībām attiecībā pret nepilngadīgo, nodarot viņam miesas bojājumus, izdarot to personu grupā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Lasiet ari: Nākamnedēļ izlozēs 300 valsts aizsardzības dienestā iesaucamos

Lasiet arī: Latvijā sācies 985 Krievijas pilsoņu izraidīšanas process

Lasiet arī: FOTO | Spītējot salam, nepacietīgākie siguldieši Lidl atvēršanu gaidījuši no pieciem rītā

Lasiet arī: Kura planēta tevi ietekmē un ko tas nozīmē – nosaki pēc dzimšanas datuma 

Lasiet arī: «Esmu piedzīvojis nenormālas lietas» – Judzis sola sarakstīt grāmatu par notikušo

Lasiet arī: Būs grūti pierast – Samantai Tīnai pēc kāzām jauns uzvārds

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: ImantaKautiņšnepilngadīgiepiekaušanaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube