Foto: Pixabay

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē ceturtdien, 25.janvārī, deputāti lēma atbalstīt festivāla “Positivus” norisi Rīgā, piešķirot 200 tūkstošu eiro līdzfinansējumu festivāla norisei no pašvaldības 2024. gada budžeta programmas “Rīgas valstspilsētas konkurētspējas un ekonomisko izaugsmi sekmējoši pasākumi”.

Līdzfinansējums veido teju 10% no festivāla “Positivus” kopējās tāmes un tas tiks novirzīts atlīdzībām māksliniekiem. Finansēšanas līgumu ar festivāla organizatoriem slēgs Rīgas pašvaldības aģentūra “Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra”, informē Rīgas pašvaldība.

“”Festivāls “Positivus” ir pasākums, kuru Rīga ne tikai izmanto pilsētas konkurētspējas attīstībai, bet arī Rīgas tēla veidošanai, parādot, ka pilsēta ir spēcīga ne tikai ekonomikā, bet arī kultūrā. Festivāla programmā būtisks akcents tiek likts uz ārzemju mūziķu un apmeklētāju dalību, tāpēc pilsētai ir svarīgi atbalstīt festivālu, lai tas varētu piesaistīt jaudīgākus māksliniekus, kuri savukārt piesaistīs lielāku publicitāti un veicinās lielāku ārzemju apmeklētāju interesi,” sacīja Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina.

Gala lēmumu par finansējuma piešķiršanu pieņems Rīgas domes sēdē.

2022.gada jūlijā festivāls pirmoreiz notika Rīgā, Lucavsalā, un abās festivāla dienās to apmeklēja attiecīgi 20 tūkstoši un 23 tūkstoši apmeklētāju, no kuriem vismaz 6000 bija no ārvalstīm, galvenokārt, Lietuvas un Igaunijas.

Savukārt 2023.gadā “Positivus” kopējais apmeklētāju skaits sasniedza 25 tūkstošus katrā festivāla dienā un ārvalstnieku kopējais apmeklētāju skaits pārsniedza 6000. Tiek prognozēts, ka šogad festivālu varētu apmeklēt vismaz 7000 ārvalstu viesu, galvenokārt, no Lietuvas, Igaunijas un Ziemeļvalstīm.

Tikmēr vietnē “ManaBalss” tiek vākti paraksti iniciatīvai par “Positivus” pārcelšanu prom no Lucavsalas, ko līdz šim parakstījuši 246 cilvēki. Lai iniciatīvu iesniegtu izskatīšanai Rīgas pašvaldībā, nepieciešami vēl vismaz 2754 Latvijas iedzīvotāju paraksti.

“Tas ir ārkārtīgi skaļš, un cilvēki tā dēļ vēlos vakaros un naktīs festivāla laikā nevar gulēt. Festivāls notiek karstā vasaras vidū, kad cilvēki guļ ar atvērtiem logiem. Bet pat aizvērti logi nepalīdz. Tas ļoti negatīvi ietekmē nepieciešamo naktsmieru un dzīves kvalitāti vispār Rīgas iedzīvotājiem abpus Daugavas,” pieteikumā norāda iniciatīvas autors Artūrs Iļjins, acinot pārcelt “festivālu “Positivus” prom no pilsētas centra kaut kur uz Rīgas nomali”.

Festivāls “Positivus” šogad notiks 19. un 20.jūlijā.

Lasiet arī: Ievēlēta Pasažieru vilciena pagaidu padome trīs kungu sastāvā – zināms, kas viņi ir

Lasiet arī: Nepilngadīgs pusaudzis Ķemeros līdz nāvei piekauj vīrieti, kurš atteicis cigareti

Lasiet arī: Vācot līdzekļus iespējai atgriezties Latvijā, rīkos Vijas Vētras 101. dzimšanas dienas koncertu

Lasiet arī: Bijusī teātra aktrise Ilona Balode nospēlējusi lomu jaunajā filmā Pastkarte no Romas

Lasiet arī: Plīvurā un līgavas kleitā – Samanta Tīna publisko kāzu foto

Lasiet arī: Ko atklāj tava likteņa matrica – horoskops 2024. gadam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: LucavsalaManaBalssPositivusRīgaRīgas Dome

youtube icon
Abonēt youtube