Foto: Rīta kafija

Ja pagājušās nedēļās beigās, daudzviet spīdot saulei un gaisam iesilstot virs 0 grādiem, laikapstākļi neliecināja par ziemas klātesamību, tad šonedēļ pakāpeniski kļūs aukstāk, nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās vietām būs zemāka pat par -10…-15 grādiem.

Nedēļas sākums būs nokrišņiem bagāts, taču tālākajās dienās laiks kļūs mierīgāks, arī brāzmainais vējš pierims, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lai gan februāra otrās nedēļas iesākumā brīžiem uzspīdēs saule, debesīs mākoņu netrūks – pirmdien, 5. februārī, tie daudzviet atnesīs nokrišņus, pārsvarā tas būs sniegs un slapjš sniegs, kā arī vietām nokrišņi būs stipri, bet otrdien snigšana ir gaidāma vien atsevišķos rajonos. Rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas piekrastes tuvumā brāzmās pastiprināsies līdz 15-17 m/s, otrdien pakāpeniski pierims un visā valsts teritorijā kļūs lēns.

Gan pirmdien, gan otrdien nakts stundās minimālā gaisa temperatūra būs 0…-5 grādi, tikai Kurzemes piekrastē būs nedaudz siltāk. Savukārt dienas laikā gaiss iesils līdz -3…+3 grādiem.

Nedēļas vidū, Latvijas teritorijā ieplūstot aukstākai gaisa masai, negatīva gaisa temperatūra visā valstī ir gaidāma ne tikai diennakts tumšajās, bet arī gaišajās stundās. Termometra stabiņš dienās daudzviet pieturēsies -3…-9 grādu robežās, bet naktīs noslīdēs zemāk, piektdienas naktī tas var sasniegt pat -15…-19 grādu atzīmi. Nokrišņu kopumā būs mazāk, snigs tikai atsevišķos rajonos un ne pārāk intensīvi, tuvāk darba nedēļas beigām sagaidāma vēja pastiprināšanās.

Brīvdienās aukstums saglabāsies un plašākā teritorijā iespējama snigšana.

Lasiet arī: VIDEO | Tapusi filma par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Eiduku un viņas ģimeni

Lasiet arī: Amerikāņu aktrise Drū Berimora pauž sajūsmu par Latvijā ražotu tēju

Lasiet arī: Vāc parakstus par pilnīgu smēķēšanas aizliegumu publiskās vietās un uz ielas

Lasiet arī: Ķengaragā atvērts otrais Lidl; pirmais klients rindā stāvēja no diviem naktī

Lasiet arī: VIDEO | Keišs, Grāvelis, Āboliņš un citi slaveni aktieri iemūžina traģikomisku stāstu par padomju džinsiem

Lasiet arī: Auklēšanās ar otru nebūs! Mīlestības un attiecību horoskops februārim

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube