Krišjānis Kariņš. Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

No pirmdienas, 19. februāra līdz 23. februārim ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš darba vizītē apmeklēs  Deli Indijā, kur viņš kopā ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) ārlietu ministriem piedalīsies starptautiskajai politikai veltītā Raisinas Dialoga konferencē (Raisina Dialogue) un Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāvā (India and Europe Business Sustainability Conclave).

Vizītes laikā ministrs tiksies ar Indijas, Dienvidāzijas reģiona un Āfrikas valstu ārlietu ministriem, tostarp, lai skaidrotu Latvijas viedokli par Krievijas agresijas karu Ukrainā kā klaju starptautisko tiesību pārkāpumu, informē Ārlietu minisrija.

“Starp Latviju un Indiju valda draudzīgas attiecības. Esam ieinteresēti stiprināt politisko dialogu un ekonomisko sadarbību ar vienu no ietekmīgākajām valstīm Indijas un Klusā okeāna reģionā,” uzsver Kariņš.

Tā, piemēram, 20. februārī ārlietu ministrs piedalīsies Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāva laikā notiekošajā diskusijā “Indija un Eiropa: partneri izaugsmē un ilgtspējā” (India and Europe: Partners in Growth and Sustainability).

Savukārt 21. februārī Kariņš apmeklēs Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāva īpašo plenārsēdi ministriem, kā arī Raisina Dialoga atklāšanu. Kariņam kopā ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu  ārlietu ministriem plānota tikšanās ar Indijas premjerministru  Narendru Modi (Narendra Modi).  Tajā pašā dienā ārlietu ministrs piedalīsies Konrāda Adenauera fonda un Indijas domnīcas Observer Research Foundation  (ORF) rīkotajā diskusijā par nākotnes drošības izaicinājumiem.

Turpretī 22. februārī ārlietu ministrs piedalīsies Raisina Dialoga konferences sesijās, kā arī Indijas ārlietu ministra Subrahmanjama Džaišankara  (Subrahmanyam Jaishankar)  rīkotās darba pusdienās.

Džavaharlala Neru Universitātē (Jawaharlal  Nehru University)  Kariņš uzstāsies ar lekciju un tiksies ar universitātes Eiropas studiju centra mācībspēkiem un studentiem.

Darba vizītes noslēgumā 23. februārī  ārlietu ministrs piedalīsies Raisina Dialoga diskusiju panelī “Atgriežoties nākotnē: Vai jauna konfliktu ēra Eiropā?”(Back to the Future: A New Era of Conflict in  Europe?).

Darba vizītes laikā Kariņam plānotas vairākas intervijas ar Indijas medijiem.

Lasiet arī: Latvijai jārēķinās ar pieaugošu Krievijas hibrīdapdraudējumu, brīdina SAB

Lasiet arī: Vairāk nekā 4000 Krievijas pilsoņu nemaz nav jāapliecina latviešu valodas zināšanas

Lasiet arī: «Ļoti, ļoti svētīgi» – Samanta Tīna pirms kāzām ievērojusi 40 dienu askēzi

Lasiet arī: VIDEO | Iepazīsties, jaunā parauga pase – ar ko tā atšķiras no iepriekšējās

Lasiet arī: Rīgas domē atbalsta nosaukumu maiņu Maskavas ielai un citām ielām tās tuvumā

Lasiet arī: Alfonsa sindroms – četras zodiaka zīmes, kuru pārstāvji visbiežāk dzīvo uz sieviešu rēķina

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Ārlietu ministrsIndijaKrišjānis Kariņš

youtube icon
Abonēt youtube