Masaki Nakagava. Foto: Instagram @masaki.lv

Masaki Nakagava ir Latvijā iemīlējies japānis, kurš pirmo reizi pie mums ieradās pirms astoņiem gadiem. Kopš tā laika viesojies šeit vairākkārt, apguvis latviešu valodu un jau pamanījies sniegt vairākus koncertus. Pašlaik viņš atkal ir Latvijā, lai sniegtu koncertus un publicētu jaunu oriģināldziesmu latviešu valodā, kas ierakstīta duetā ar latviešu dziedātāju Dionu.

Agrāk Masaki veidoja pazīstamu latviešu dziesmu pārlikumus, bet nu radīta oriģināldziesma “Sārta saule uzlec lēnām”, kuras mūzikas autors ir pats Masaki, bet dziesmas vārdus rakstījis Emīls Buiķis, kurš rakstījis dziesmu vārdus arī grupai “Prāta vētra”. Dziesmu producēja Gints Stankevičs, bet video veidojis Kaspars Rudzītis (Dween Production), tostarp izmantojot video kadrus, kurus Masaki filmējis Japānā.

“Dziesmas pirmo versiju publicēju Japānā pirms pāris gadiem. Nekad nebiju domājis, ka šī dziesma mani aizvedīs līdz sadarbībai ar satriecošo dziedātāju Dionu. Dažreiz man šķiet, ka dzīvoju sapnī, no kura negribas pamosties! Ceru, ka klausītājiem patiks dziesmas jaunais skanējums!” stāsta japānis.

Dziedātāja un dziesmu autore Diona (Diona Liepiņa) guvusi panākumus kā solo māksliniece, kā arī duetos ar grupām “bez PVN” (6. vietā “Muzikālās bankas” finālbalsojumā) un “pēc TUMSAs”. Pērn klajā nāca dziedātājas debijas albums “Marionete”, kurš nominēts balvai “Zelta Mikrofons” kategorijā “Labākā debija”.

“Man bija patiess prieks piedalīties šīs dziesmas tapšanā un paldies Guntaram Račam, kurš mani šim projektam uzrunāja. Apbrīnoju Masaki un to, ka cilvēks no tālās Japānas var tik ļoti iemīlēt mūsu mazo Latviju, iemācīties valodu un ar milzu sajūsmu dziedāt. Šī bija interesanta pieredze un ceru, ka arī klausītāji to novērtēs,” teic Diona.

Lasiet arī: Rīgā pārdēvēs Maskavas, Lomonosova, Puškina, Gogoļa un citas ielas

Lasiet arī: Kā tagad dēvēsim Maskačku? Soctīklos iesaka variantus, daži – īpaši amizanti

Lasiet arī: Skatītāja pēc bijušā Dailes teātra aktiera Zalaka stāvizrādes vēršas drošības dienestā

Lasiet arī: Lielā pieprasījuma iedvesmota, Magone piedāvā 8. marta sveicienus; cena – cita!

Lasiet arī:  Leldei Ceriņai ne tikai jauns darbs, bet arī izskats

Lasiet arī: Akuratere atklāj, kas notiks ar grupu Pērkons pēc Kulakova aiziešanas mūžībā

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: DionaJapānisKoncertiLatvijaMasaki Nakagava

youtube icon
Abonēt youtube