Artis Pabriks. Foto: Juris Vīgulis, Saeima/Flickr

Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols svinīgā ceremonijā Artim Pabrikam pasniedzis pirmās pakāpes ordeni “Par nopelniem”.

Šādu Ukrainas valsts atzinību pasniedz personām, kas sniegušas būtisku ieguldījumu starpvalstu attiecību nostiprināšanā, Ukrainas valsts suverenitātes un teritoriālās vienotības atbalstīšanā un Ukrainas popularizēšanā pasaulē.

“Paldies Ukrainas tautai! Tas ir apliecinājums tam, ko mēs visi šeit Latvijā esam darījuši, lai Ukraina uzvarētu šo karu un paliktu brīva, jo Ukrainas brīvība ir mūsu brīvība. Ordenis ir liels pagodinājums un bieži arī motivācija, bet mums Latvijā papildu motivāciju nevajag, jo mēs zinām savu vēsturi. Mēs zinām, ko nozīmē karot ar Krieviju, un tāpēc mēs esam ar ukraiņiem. Mēs esam neliela valsts, bet spējam palīdzēt Ukrainai kritiskos brīžos. Lai mums izdodas uzvarēt šo ļaunumu, un lai Ukraina un Latvija vienmēr ir brīvas un demokrātiskas!” pēc apbalvojuma saņemšanas savu un Latvijas atbalstu vēlreiz izteica Artis Pabriks.

“Mēs redzējām, cik “Stinger” ir nozīmīgi Hostomeļā 24. februārī pirms diviem gadiem. Zīmīgi, ka šogad prezidents Zelenskis rīkoja preses konferenci tieši tur blakus iznīcinātajiem lidaparātiem. Mēs izdzīvojām un spējām nosargāt savu galvaspilsētu Kijivu, pateicoties jūsu “Stingeriem”, un tas ir tas, kas mums vienmēr jāatceras. Paldies par jūsu atbalstu! Redzam, ka Latvija apzinās, ka tas nav tikai Ukrainas, bet mūsu kopīgs karš par brīvību,” Ukrainas vēstnieks Anatolijs Kucelovs savā uzrunā vēlreiz uzsvēra, cik nozīmīga bija Latvijas palīdzība kara pimajās dienās, kad Artis Pabriks kā aizsardzības ministrs pieņēma šo svarīgo lēmumu par militārās palīdzības sniegšanu.

Pirmās pakāpes ordenis piešķirts arī Eiropas Savienības līderiem Šarlam Mišelam, Robertai Metsolai un Žuzepam Borelam, kā arī ukraiņu bokserim Oleksandram Usikam.

Ar otrās pakāpes ordeni pagodināti ASV politiķi  – ārlietu ministrs Entonijs Blinkens un aizsardzības ministrs Loids Ostins. Visvairāk piešķirti trešās pakāpes ordeņi, starp to saņēmējiem ir arī grupas “U2” un “Imagine Dragons” mūziķi, kā arī aktieris Šons Penns.

Lasiet arī: VIDEO | Ivars Zviedris uzņēmis dokumentālu filmu par kapračiem

Lasiet arī: Jūras ērgļi Durbē – kas noticis desmit gados, kopš viņus pazīstam

Lasiet arī: FOTO | Viens no pasaulē slavenākajiem suņu fotogrāfiem atvērs studiju Latvijā

Lasiet arī: VIDEO | Publicē dokumentālu dziesmu par Vijciema lāčiem

Lasiet arī: Deputāts un ārsts Jakovins Saeimas plenārsēdēs aizpilda pacientu kartītes

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 1. – 7. marts

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube