Mairis Briedis. Publicitātes foto

Skandalozais un pretrunīgi vērtētais bokseris Mairis Briedis uzskata, ka dokumentālais seriāls “Briedis pret Briedi”, ko par sportistu veidoja Sandijs Semjonovs un Matīss Spaile, ir “sūds”, un tieši šī iemesla dēļ viņš piekritis, ka par viņu tiek uzrakstīta grāmata, kas nupat kā ieraudzījusi dienasgaismu un kuras autors ir rakstnieks Aleksandrs Vasiļjevs.

“Piekritu šai grāmatai pēc tam, kad par mani tapa filma, kas ir sūds,” tā žurnālam “Privātā Dzīve” par grāmatas izdošanu izteicies Briedis.

Par dokumentālo seriālu “Briedis pret Briedi”, ko veidoja Sandijs Semjonovs un Matīss Spaile, bokseris izdevumam saka: “Es uzticējos cilvēkiem, ielaidu savā mājā un dzīvē, bet beigās viņi uztaisīja par mani nevis filmu, bet kaut kādu sūdu. Viņi intervēja cilvēkus, kurus es nepazīstu vai arī esmu redzējis pirms vairākiem gadiem. Tagad grāmatā ir tas, kas ar mani patiesībā ir noticis, ko esmu teicis un piedzīvojis.”

Jau vēstīts, ka grāmata par bokseri tapa nepilna pusgada laikā, un grāmatas autors ir rakstnieks Aleksandrs Vasiļjevs. “Mēs iepazināmies laikā, kad es izmēģināju spēkus politikā. Es sāku mācīties pie Aleksandra politoloģiju, un izrādījās, ka viņš ir arī rakstnieks. Viņš piedāvāja uzrakstīt par mani grāmatu, man šī ideja iepatikās,” atklāj Briedis.

Maira Brieža vārdu Latvijā zina ikviens – bokseris, kurš karjeras laikā sasniedzis neticamas virsotnes un pacēlis sporta veidu jaunā līmenī. Sandija Semjonova dokumentālajās sērijās “Briedis pret Briedi” skatītājiem ir iespēja izsekot, kā apbrīnots sportists un čempions nokļuva kritikas ēnā.

Brieža karjera ir viens no pretrunīgākajiem stāstiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa reputācija karjeras augstākajā punktā bija teju nevainojama. Priekšzīmīgs sportists, kurš, neskatoties uz sasniegumiem, turpina strādāt par policistu, priekšplānā nostāda ģimeni, kā arī pēc uzvaras apbur Latvijas fanus ar devīzi “Mans dopings ir mana tauta!”

“Kad pirms četriem gadiem sākām šo stāstu, Mairis bija viens no mīlētākajiem sportistiem Latvijā. Viens no retajiem, kurš varēja vienatnē piepildīt “Arēna Rīga”. Dokumentālā filma bija plānota kā varoņa stāsts par mūsu Lāčplēsi,” stāsta Semjonovs.

Kā dažu gadu laikā tautas varonis var nonākt tik pretrunīgi vērtētā pozīcijā? Arī šajā pavērsienā Mairim bija tikpat liela loma kā viņa uzvarās. Jokus izpelnījās Maira savdabīgais sociālo tīklu saturs un izmisīgie centieni uz cīņu pierunāt skandalozo blogeri Džeku Polu, taču humors pārvērtās dusmās, kad sekoja Maira aktivitātes Covid-19 pandēmijas laikā, iestāšanās politikā partijas “Saskaņa” rindās, nostāja Krievijas uzsāktā kara jautājumos un citos jūtīgos tematos, informē TV3.

“Krievijas iebrukums Ukrainā visu apgrieza kājām gaisā. Mairis vēlējās palikt pa vidu un nenostājas nevienā pusē. Viņš nenosodīja ļaunumu, kas bija acīmredzams. Nenostājās tautas pusē, kas viņam ticēja,” atgādina Semjonovs.

Sešās sērijās apskatīta Maira Brieža karjera no pašiem pirmsākumiem līdz sasniegumu virsotnei. Viņš kļuva par čempionu trīs reizes – līdz šim Baltijas valstīs boksā neviens neko tādu nebija spējis izdarīt. Sērijās uzrunāti līdzgaitnieki, konkurenti un cilvēki, kas bijuši Mairim līdzās. Tiek meklētas atbildes, vai boksa karalis pats sevi iedzina strupceļā un pats sevi nogāza no troņa, informē TV3.

Dokumentālā sērijas veidotas studijā “Skuba films”. Par režiju rūpējās Sandijs Semjonovs un Matīss Spaile, bet montāžu nodrošināja Jānis Orbidāns. Operatori: Jānis Indriks, Artūrs Liepiņš, Ģirts Straustiņš, Oto Ailts, Jēkabs Vilkārsis un citi.

Lasiet arī: VIDEO | Ivars Zviedris uzņēmis dokumentālu filmu par kapračiem

Lasiet arī: Jūras ērgļi Durbē – kas noticis desmit gados, kopš viņus pazīstam

Lasiet arī: Pabrikam piešķirts pirmās pakāpes ordenis par nopelniem

Lasiet arī: VIDEO | Publicē dokumentālu dziesmu par Vijciema lāčiem

Lasiet arī: Deputāts un ārsts Jakovins Saeimas plenārsēdēs aizpilda pacientu kartītes

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 1. – 7. marts

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube