Foto: Pexels/Eva Bronzini

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzdevis apturēt SIA “SAGITUS” ražotā uztura bagātinātāja “NATEO D pilieni FORTE” (šķīdums eļļā ar uzrādīto devu 25µg jeb 1000 SV 1 pilienā; partijas nr. 262301) izplatīšanu.

Tas darīts, jo no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas saņemts ziņojums par vairākiem D vitamīna intoksikācijas gadījumiem bērniem, kas tiek saistīti ar šī vitamīna lietošanu, informē PVD.

PVD veiks pārbaudes, tostarp ņemot paraugus laboratoriskajiem izmeklējumiem, lai noskaidrotu, vai ražotāja norādītā D vitamīna koncentrācija produktā nepārsniedz marķējumā norādīto.

PVD aicina līdz pārbaužu beigām atturēties no šī produkta lietošanas uzturā.

Atsaucoties uz Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) izplatīto ziņojumu, Latvijas farmācijas uzņēmums “Sagitus” apstiprina, ka tiek pārbaudīta uzņēmuma ražotā uztura bagātinātāja “NATEO D pilieni FORTE” (šķīdums eļļā ar uzrādīto devu 25µg jeb 1000 SV 1 pilienā) viena konkrēta partija ar Nr. 262301.

Uzņēmums vēlas precizēt, ka no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ir saņemts ziņojums par gadījumu, kad bērnam konstatēts paaugstināts D vitamīna līmenis, lietojot minētās partijas produktu. Uzņēmums sadarbojas ar PVD, lai pārliecinātos, ka uzņēmuma produkts ir drošs lietošanai.

“Sagitus” informē, ka “NATEO D pilieni FORTE” (šķīdums eļļā ar uzrādīto devu 25µg jeb 1000 SV 1 pilienā) produktu ar partijas Nr. 262301 tirdzniecība šobrīd ir apturēta.

“Saules hormons jeb D vitamīns ir neatsverams teju visu orgānu veselības uzturēšanā – tas it īpaši vajadzīgs bērna kaulu un zobu normālai attīstībai un augšanai, normālas imūnsistēmas darbībai un muskuļu darbības uzturēšanai. Vienlaikus ir svarīgi ievērot produktiem pievienoto lietošanas instrukciju ar norādītājām diennakts devām, lai būtu pārliecināti par pareizas D vitamīna devas lietošanu ikdienā,” uzsver Pēteris Zvaigzne, farmācijas uzņēmuma “Sagitus” valdes loceklis.

Lasiet arī: Ekspremjera Repšes meita: Tēva uzvārds man ir traucējis visu mūžu

Lasiet arī:  Magone: Mans mērķis ir Dziesmusvētki – gribu, lai kori dzied manu dziesmu

Lasiet arī: Mūrniece pastiprina apsardzi īpašumam uzmācīgu vīriešu dēļ

Lasiet arī: VDD pērn izmeklējis līdz šim lielāko spiegošanas gadījumu skaitu Latvijā

Lasiet arī: Astroloģiskā prognoze martam: gaidāms ļoti romantisks mēnesis

Lasiet arī: Dumpis: Nebūšu tas, kurš raudās, ka neredzu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube