Linda Mūrniece. Foto: Saeima/Flickr

Pīrms pāris nedēļām pēc plašas intervijas “Latvijas Radio” raidījumā “Laikmeta krustpunktā” uzņēmēju, ekspolitiķi Lindu Mūrnieci burtiski sāka vajāt vīrieši, kā rezultātā viņa bija spiesta pastiprināt apsardzi savam īpašumam, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Kāds vīrietis Lindu Mūrnieci sāka vajāt jau tās pašas dienas vakarā, zvanot un aicinot uz tikšanos, un sakot, ka “saruna būs par interviju”. Svētdien zvanīšot atkal, lai norunātu tikšanās laiku. Ekspolitiķe pieklājīgi atteikusi, bet zvanītāja numuru nobloķējusi, vēsta žurnāls. “Tomēr izrādījās, ka numuru nenobloķēju “WhatsApp”. Svētdien no viņa atkal pienāca ziņa par tikšanos. Kad liku skaidri saprast, ka nevēlos ne ar vienu tikties, viņš vēl atrakstīja, lai sargāju savus mīļos. Tas jau sāka izklausīties pēc draudiem,” stāsta Mūrniece.

Taču šis vīrietis nebija vienīgais, kurš vēlējās parunāt par interviju. Vēl kāds izrādījās bezkaunīgāks par iepriekšējo, jo svētdienas pēcpusdienā neaicināts ieradās pie pašām Lindas namdurvīm, lai arī pie iebraucamā ceļa saliktas zīmes par privātīpašumu. “Nedomāju, ka šiem diviem gadījumiem ir tiešs sakars ar manu interviju. Tā vienkārši nostrādāja kā katalizators tiem, kas par mani bija piemirsuši,” norāda ekspolitiķe.

“Pirmkārt, laiks, kurā viņi izlēma mani uzmeklēt, bija absolūti nepiemērots un nekorekts. Otrkārt, šie cilvēki to darīja ļoti uzmācīgā un nepieklājīgā formā. Apzinos, ka esmu publiska persona, kas uzliek man pienākumu kontaktēties ar cilvēkiem pat tad, ja man īsti nav laika un vēlēšanās. Taču visam ir savas robežas,” uzskata bijusī ministre, atzīstot, ka viņas telefons nav un nekad nav bijis noslēpums.

“Šie uzbāzīgie vīrieši nebaidās nedz no aizlieguma zīmēm ceļa malā, nedz mana suņa, nedz arī pistoles. Galu galā visa Latvija zina, ka man mājās ir ierocis un es protu to ne tikai paturēt rokās, bet arī šaut. Es, protams, nevienu negrasos nošaut, bet labāk manu pacietību nepārbaudīt,” norāda Mūrniece.

Ekspolitiķe nesaprot, kāpēc tieši viņa piesaista dažādus neadekvātus cilvēkus. “Varbūt tā notiek arī ar citiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, un viņi vienkārši klusē. Nezinu. Taču es cilvēkos izsaucu kaut kādu sajūtu, ka pie manis var ierasties jebkad un man par to ir jāpriecājas. Taču tā nav. Es nepriecājos un varu arī diezgan rupji uz šādu bezkaunību atbildēt,” stāsta ekspolitiķe, brīnoties, kur tādi bezkaunīgi vīrieši rodas. “Ja šāds ir tas kontingents, tad nav brīnums, ka ļoti liela daļa sieviešu ir vienas. Labāk dzīvot vienai nekā ar veci, kurš ir neaudzināts, netaktisks un varbūt vēl arī bezdarbnieks.”

Šobrīd ekspolitiķe un uzņēmēja savā īpašumā saimnieko viena pati un doma, ka jebkurā diennakts laikā uz nama sliekšņa var parādīties svešinieks, esot biedējoša. “Pēc pēdējā gadījuma esmu sazinājusies ar apsardzes kompāniju, ar kuru man jau ir līgums, un mēs kopā šobrīd strādājam pie tā, lai saprastu, kas vēl ir vajadzīgs, lai es savā īpašumā varētu justies droši,” atklāj Mūrniece.

Lasiet arī: Ekspremjera Repšes meita: Tēva uzvārds man ir traucējis visu mūžu

Lasiet arī:  Magone: Mans mērķis ir Dziesmusvētki – gribu, lai kori dzied manu dziesmu

Lasiet arī: VDD pērn izmeklējis līdz šim lielāko spiegošanas gadījumu skaitu Latvijā

Lasiet arī: Astroloģiskā prognoze martam: gaidāms ļoti romantisks mēnesis

Lasiet arī: Staltbriežu vajāšana Saldus novadā: gan šauti, gan mēģināti notriekt ar auto

Lasiet arī: Dumpis: Nebūšu tas, kurš raudās, ka neredzu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Linda Mūrniecevīrieši

youtube icon
Abonēt youtube